Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την ΠΕΔ Κρήτης, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία, απηύθυνε κάλεσμα σε δημότες και φορείς για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Στο κάλεσμά του υπήρξε άμεση ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος ιατροφαρμακευτικού υλικού, ζεστών ρούχων για παιδιά και ενήλικες, τρόφιμα μακράς διαρκείας, βρεφικά είδη.
Το ανθρωπιστικό υλικό που συγκεντρώθηκε, απεστάλη στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης και από εκεί θα παραδοθεί στην ΚΕΔΕ για την αποστολή του στις πληγείσες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης και Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτηςανέφερε “…με αίσθημα αλληλεγγύης ανταποκριθήκαμε ως ΠΕΔ Κρήτης στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις χώρες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό και απευθύναμε έκκληση για συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης. Υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από πολλούς Δήμους και από τον Δήμο Πλατανιά, από δημότες, σχολεία, και επιχειρηματίες , τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τον ανθρωπισμό και την συμπαράσταση τους στους δοκιμαζόμενους από τον σεισμό λαούς…”
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη,ανέφερε “…ο Δήμος Πλατανιά για άλλη μία φορά δείχνει την αλληλεγγύη του για ανθρωπιστική βοήθεια, όπως και στο παρελθόν το έχει αποδείξει, η ευαισθητοποίηση του κόσμου ήταν μεγάλη και η προσφορά άμεση, υπήρξε μεγάλη ενεργοποίηση, των συλλόγων, των σχολείων, των επιχειρηματιών και των δημοτών,που χωρίς την παρότρυνση την δικιά μας ανταποκρίθηκαν ανθρώπινα…”.

Προηγούμενο άρθροΓύρισαν μαζικά την «πλάτη» στο Σγουρό οι δήμαρχοι της Αττικής.Μόνο δυο πήγαν στην εκδήλωση του
Επόμενο άρθρο” Κατ΄οίκον ” μεταφορά ηλικιωμένων στην Αγ. Βαρβάρα από και προς τα ΚΑΠΗ