Διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του covid-19 διοργάνωασε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Παιδείας.
Στη συζήτηση συμμετείχαν Αυτοδιοικητικοί από όλη την Κρήτη, την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τους Φορείς των Γονέων και Κηδεμόνων,κ.α. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, τέθηκαν ερωτήματα και απορίες γύρω από τον covid-19 και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Την Ενημερωτική Εισήγηση παρουσίασε θα παρουσιάσει η Μαρίζα Τσολιά,Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης , δήλωσε σχετικά:« Η ΠΕΔ Κρήτης έκρινε σκόπιμο να αναλάβει μια συντονισμένη πρωτοβουλία, με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ αλλά και του υπουργείου Παιδείας, για την ορθή ενημέρωση, των Γονέων και Κηδεμόνων, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, στο φλέγον θέμα της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη».