Οριοθέτηση του ρέματος Αγίου Γεωργίου στο τμήμα που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, ζητά μ΄ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή , η βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , Ασημακοπούλου Σοφία -Χάιδω.
Στην ερώτηση της , προς τους υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης- Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος – Ενέργειας, αναφέρει συγκεκριμένα:
“Στην περιοχή του Αγίου Πέτρου του Δήμου Αχαρνών έγιναν έργα διευθέτησης του ρέματος Αγίου Γεωργίου, μήκους 170 μ., έναντι της εκβολής του στο ρέμα Εσχατιάς, στο ύψος της οδού Αγίου Πέτρου, ( ΦΕΚ 300 Δ – 2010 — ορθογωνικός οχετός από οπλισμένο σκυρόδεμα). Στο σημείο που καταλήγει ο ορθογωνικός οχετός, εκτός από τα κάθε λογής σκουπίδια, μετά από βροχοπτώσεις συσσωρεύονται φερτά υλικά. Αν η ένταση της βροχόπτωσης είναι αυξημένη, είναι πολύ πιθανό ότι η περιοχή θα πλημμυρίσει με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής που δικαίως ανησυχούν. Σε κοντινό σημείο, είδαμε στις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, κάτοικο να παρασύρεται από τα νερά καθώς προσπαθούσε να περάσει το ρέμα, ο οποίος ευτυχώς, τελικά σώθηκε. Επίσης εκατέρωθεν του ρέματος, από το σημείο που έχει σταματήσει η διευθέτηση προς το Στρατόπεδο Καποτά, υπάρχουν οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και κατοικίες που δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν – όσα έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις – επειδή σε αυτό το τμήμα το ρέμα δεν έχει οριοθετηθεί.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Τι προτίθεσθε να κάνετε για την προστασία των πολιτών της περιοχής από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα;
2. Είναι στις προθέσεις σας,η οριοθέτηση του ρέματος Αγίου Γεωργίου στο τμήμα που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως

Προηγούμενο άρθροΠυροπροστασία στα σχολεία της Θήβας
Επόμενο άρθροΖήτησε ο Καλοκαιρινός από Χατζηδάκη-ΚΕΔΕ επαναφορά ευνοικών ρυθμίσεων για οφειλές προς τους Δήμους