Στη Βουλή φέρνουν την επιστολή του ΤΕΕ-ΤΑΚ για την ασφάλεια και επανέλεγχο των υποδομών που συνιστούν το μεταφορικό δίκτυο της Κρήτης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη. Στο έγγραφο επισημαίνεται ειδικά για την Κρήτη ότι «η αντίστοιχη απαξίωση-που τραγικά επιβεβαιώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών – εντοπίζεται και στο οδικό δίκτυο (αστικό και υπεραστικό) και αφορά κυρίως στη συντήρηση και αναβάθμιση με άρση των επικινδυνοτήτων του υφιστάμενου δικτύου μας».
Η αναφορά που κατατίθεται στη Βουλή με θέμα «Έλεγχος και ασφάλεια υποδομών Μέσων Σταθερής Τροχιάς» απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών κ. Γεραπετρίτη και συνυπογράφεται και από του βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη, Μανώλη Θραψανιώτη και Χάρη Μαμουλάκη.
Οι βουλευτές επισημαίνουν τις προτάσεις του ΤΕΕ-ΤΑΚ, μεταξύ αυτών τον επανέλεγχο των υποδομών που συνιστούν το μεταφορικό δίκτυο της Κρήτης, την αναβάθμιση του συστήματος αστικών-υπεραστικών μετακινήσεων μαζικής μεταφοράς, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας με γεωχωρική πληροφορία, τον έλεγχο και τη συντήρηση όλων των δημόσιων υποδομών μέσω του Μητρώου Δημόσιων Υποδομών κ.ά.
Οι βουλευτές ζητούν τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Προηγούμενο άρθροΨηφιακά στο δήμο Κατερίνης επιλύθηκαν χιλιάδες αιτήματα
Επόμενο άρθροΕνισχύει οικονομικά 10 Δημοτικές Βιβλιοθήκες η ΚΕΔΕ