Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α) στηρίζει απόλυτα τις δράσεις και τις θέσεις των Σωματείων Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων, Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ευβοίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στον Χ.Υ.Τ.Α. Χαλκίδας σχετικά με την εξυπηρέτηση των παραγόμενων απορριμμάτων των Δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου και Διρφύων-Μεσσαπίων.
Σ΄ανακοίνωση της , η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, τονίζει ότι « συντάσσεται με τις προτάσεις των Συλλόγων Εργαζομένων, όπως εκφράστηκαν στην σύσκεψη της 23ης Μαΐου 2022, παρουσία του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Νίκου Τράκα και στο εκδοθέν Δελτίο Τύπου με τις οποίες αντιστέκονται στο σχεδιασμό του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων (Μ.Ε.Α. και Χ.Υ.Τ.Υ.)».
Επίσης καταγγέλλει ότι « δυστυχώς μέχρι σήμερα και με την ανοχή των Δημάρχων της Εύβοιας, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των έργων. Μάλιστα πρότειναν στον Δήμο Χαλκιδέων να πηγαίνει τα απορρίμματα στο Χ.Υ.Τ.Α. Ιστιαίας και οι υπόλοιποι Δήμοι στην Άμφισσα.
Αν συμβεί αυτό τότε οι κάτοικοι της Εύβοιας θα επιβαρυνθούν οικονομικά με αύξηση των τελών καθαριότητας και οι προϋπολογισμοί των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων θα περιοριστούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί το Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε να λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις των εργαζομένων και να δοθεί λύση στα προβλήματα του Χ.Υ.Τ.Α. Χαλκίδας , ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του μέχρι την ολοκλήρωση των έργων από τον Φορέα για την κατασκευή της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Χαλκίδας (Μ.Ε.Α. και Χ.Υ.Τ.Υ.).
Ακόμη επισημαίνει ότι είναι «υπέρ των θέσεων και των ενεργειών που διαφυλάττουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των Δημοτών και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με ενέργειες που θα επιβαρύνουν οικονομικά τους Δημότες με αύξηση των τελών καθαριότητας και θα περιορίσουν τους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία τους».

Προηγούμενο άρθροΘ. Πετράκος* : Αποχαιρετισμός στον Παναγή Κουμάντο
Επόμενο άρθρο