” Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν αποφασισμένοι να μην δώσουν καμία παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας οδηγώντας 25.000 συναδέλφους στην ανεργία, παρά τα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα τα παπαγαλάκια τους και οι δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομά τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Η πείρα δείχνει ότι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα” ,τονίζει σ΄ανακοίνωση του , το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής και καλεί όλους να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας , στις 11 Ιανουαρίου , από τις 11 το πρωί , έως το τέλος της βάρδιας.
” Στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχια τσακίζει τις ζωές μας, η απόλυση τους ισοδυναμεί με καταδίκη. Οι συνάδελφοι ξέρουν το γολγοθά της ανεργίας αφού είναι κατά βάση μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν δικαιούται ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Μάλιστα η κυβέρνηση δηλώνει με βεβαιότητα ότι είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του προγράμματος, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων. Πως άραγε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε συνθήκες πανδημίας χωρίς σχολικές καθαρίστριες, οι διοικητικές υπηρεσίες που στενάζουν από την ελλείψη προσωπικού, το πράσινο, τα τεχνικά συνεργία και η καθαριότητα που οι συνάδελφοι εκτελούν όλες τις βοηθητικές εργασίες και όχι μόνο” αναφέρει και προσθέτει:
” Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!
Σε καλούμε να ξεσηκωθείς! Να επιλέξεις το δρόμο του αγώνα για την εργασία σου και τη ζωή σου! Να συγκροτήσεις επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο και στη περιφέρεια στο πλάι του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, να συμμετέχεις μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Διεκδικούμε:
Καμία απόλυση εργαζομένου στη κοινωφελή εργασία!
•1 Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
•2 Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
•3 Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας, όταν δεν λειτουργεί η υπηρεσία που εργάζονται οι συνάδελφοι.
•4 Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΜε δικά του χρήματα ο δήμος Νισύρου αποκαθιστά το κτίριο της κοινότητας Εμπορείου