Μέλη της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» παρατάχθηκαν απέναντι στα φορτηγά του ΟΛΠ ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα lockdown μπαζώνει ανενόχλητος την ακτή του Μνημείο Θεμιστοκλή, στο λιμάνι του Πειραιά
Τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα κατά του Covid-19 τα μέλη του «Πειραιάς για Όλους» , με τον επικεφαλής της , Νίκο Μπελαβίλα , παρατάχθηκαν κόβοντας την κυκλοφορία στο ύψος του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Μπελαβίλας «
σκεφτήκαμε πολύ αν θα το κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Όμως
► αφού ο ΟΛΠ επιλέγει να εκμεταλλευτεί το lockdown ξανά, όπως έκανε τον Μάρτιο με τις βυθοκορήσεις, για να προχωρήσει το έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας χωρίς νόμιμες εγκρίσεις,
► ενώ οι φορείς, οι πολίτες είναι δεμένοι με τα χέρια στην πλάτη,
► ενώ η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν αφήσει τον ΟΛΠ ασύδοτο να αυθαιρετεί,
τότε κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Ακόμη και αν κινδυνεύει να εκτεθεί –σίγουρα όχι στον covid γιατί για αυτό και πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, ούτε στις αποστάσεις γιατί τις τηρήσαμε και τις τηρούμε κατά γράμμα– αλλά στους υποκριτές που αντί για το δάσος θα δείχνουν πιθανόν το δάχτυλο.
Κάποιος έστω και συμβολικά πρέπει να τους σταματήσει. Δεν θα το είχαμε αποπειραθεί αν οποιαδήποτε δημοτική, περιφερειακή ή κυβερνητική αρχή είχε φροντίσει να τηρηθεί η νομιμότητα έστω και “εικονικά”. Δεν τολμούν να κάνουν ούτε αυτό».