Έκθεση ζωγραφικής, στον ισόγειο χώρο του Μύλου του Παππά, που αποτελεί μέρος του τεράστιου εικαστικού πρότζεκτ που περιλαμβάνει επίσης, δύο τοιχογραφίες, μια εγκατάσταση στο ποτάμι και μια υπαίθρια γκαλερί, υπό τον τίτλο Inside the Myth – Στα Χνάρια του Μύθου, με θέμα τον Πηνειό.
Σε διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σύλληψη και επιμέλεια του Francesco Piazza, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Καραμπάτσα, το έργο χαίρει της υποστήριξης του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του συλλόγου Mansourcing και της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πηνειού .

Το πρότζεκτ διαρθρώνεται μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές στιγμές που εξαπλώνονται στην περίμετρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Μύλου Παππά που θα φιλοξενήσει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με 28 καλλιτέχνες Έλληνες και Ιταλούς και μια τοιχογραφία που βρήκε θέση στην αυλή του.
Στην οδό Βενιζέλου -στο σκεπαστό τμήμα – στήθηκε μια υπαίθρια γκαλερί με έργα 11 Λαρισαίων καλλιτεχνών και κάτω από τη γέφυρα Αλκαζάρ τοποθετήθηκε μια μεγάλη τοιχογραφία και μια εγκατάσταση.
Γράφει ο επιμελητής Francesco Piazza: “Το πρότζεκτ Inside the Myth επινοήθηκε ως μια καλλιτεχνική και αφηγηματική διαδρομή εξαπλωμένη σε σημαντικά σημεία της πόλης της Λάρισας, με στόχο την κατανόηση της ταυτότητας που έχουμε αποκτήσει σήμερα μέσα από τη θεμελιώδη συμβολή της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης.

Επειδή η μυθολογία δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα πλήρες και τέλειο σύστημα, αλλά ως μια φάση της διαδικασίας ανάπτυξης και μετασχηματισμού χρήσιμη για τον εντοπισμό τόσο των δυνατών σημείων όσο και των αδυναμιών της σύγχρονης κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει θεμελιώδη δράση για τους μεταγενέστερους πολιτισμούς.
Με αυτήν την αναγεννητική προοπτική, έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε, όλο και περισσότερο, ακόμη και στους μύθους, έτσι ώστε να ανακτήσουμε μια πνευματική διάσταση και μια συνειδητοποίηση που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε το μέλλον, με μια προσέγγιση της ύπαρξής μας που είναι προθετική, οικολογική, κοινοτική και πάνω από όλα ηθική.”
Η έκθεση και όλες οι εικαστικές δράσεις θα συνοδεύονται από έναν κατάλογο.
Διάρκεια έκθεσης: έως 31|08|2022
Τοποθεσίες και συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Εγκατάσταση: Όχθη Πηνειού. Πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου: Βασίλης Γκούμας
Τοιχογραφίες
Μύλος του Παππά: Demetrio di Grado
Όχθη Πηνειού – Πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου: Ομάδα ΕΤουΚρου του Project ΙππόΚαμπος (Ιlion Afeslari, Grigoris Daskoulidis, Adonis Gagaras, Thomas Kefalas, Alexandros Kiskinis, Giannis Samarinas, Paris Tournavitis, Ioannis Tsetsilas).
Εκθέσεις
Μύλος του Παππά: Έκθεση σύγχρονης τέχνης – επιμέλεια: Francesco Piazza.
Salvatore Alessi, Roberta Baldaro, Marco Bettio, Ismini Bonatsou, Paolo Casazza, Giorgio Distefano, Angelo Foschini, Francesco Fossati, Mario Fournaris, Christos Giannopoulos, Panagiotis Kefalas, Kiki Kolympari, Helen Kyrkilis, Theodoros Lalos, Aggeliki Loi, Alexandros Maganiotis, Alexandros Magkos, Nikos Moschos, Stefania Orrù, Maria Papatzelou, Zoi Pappa, Alessandra Rovelli, Max Serradifalco, Vassilis Soulis, Giorgos Tansarlis, Samantha Torrisi, Massimiliano Usai, Katerina Zafeiropoulou.
Οδός Βενιζέλου: Open Gallery – επιμέλεια: Francesco Piazza με Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου
Άρτεμις Διαμαντή, Κωνσταντίνος Δουλούδης, Δήμητρα Εξάρχου, Ελένη Γάτσιου, Ιουλίτα Καραμαύρου, Δημήτρης Λαπούσης, Χρήστος Λάσκαρης, Κωνσταντίνος, Γιάννης Πέτρου, Ελένη Σαρλή. Μαρία Ζησοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΟδοποιία στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων
Επόμενο άρθρο4 απορριμματοφόρα και 900 κάδοι βιοαποβλήτων στο Γαλάτσι από την Περιφέρεια Αττικής