Ευτυχώς που υπάρχει και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Δημήτρης Κουρέτας για τη χώρα και την ελληνική κτηνοτροφία.
Σε ριζική αντιδιαστολή , με τους υπόλοιπους 12 περιφερειάρχες της χώρας που αντιλαμβάνονται το σημαντικότατο θεσμικό τους ρόλο ως « απλό διαχειριστή» ή « μεσολαβητή» διεκπεραίωση ευρωπαικών ή εθνικών προγραμμάτων , ο κ. Κουρέτας , αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αναβαθμίζουν και ισχυροποιούν την υπόσταση του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Με πολυσήμαντες πράξεις συγκεκριμένες και όχι απλά ψηφοθηρικά « λόγια» της στιγμής .

Εδώ και οκτώ μήνες λοιπόν , η περιφέρεια Θεσσαλίας με δική της πρωτοβουλία και με την έγκριση του υπουργείου, χρηματοδοτεί την εργαστηριακή διερεύνηση του ιού της ευλογιάς στο σάλιο των αιγοπροβάτων που έρχονται δείγματα…απ΄ όλη τη χώρα !
Συγκεκριμένα στο κτηνιατρικό εργαστήριο της, αναλύονται σχεδόν …10.000 δείγματα τη βδομάδα και έτσι σφάζουν τα σφαγεία σε όλη τη χώρα .
Αλλιώς δεν θα σφαζόντουσαν όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα πρόβατα εντός της Ελλάδος.
« Είναι ένα τεράστιο φορτίο που έχει οργανώσει ο συνάδελφος Γ. Βαλιάκος τον οποίο θερμά ευχαριστώ όπως και την διευθύντρια του κτηνιατρικού εργαστηρίου Αθανασία Στουρνάρα. Η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει σθεναρά την επιβίωση του κτηνοτροφικού κλάδου στη χώρα», τονίζει ο περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθροΣυνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την ηθική και τον άνθρωπο από το Δήμο Αθηναίων
Επόμενο άρθροΕνημερώνει για τη ρύθμιση «κόκκινων» δανείων ο δήμος Αγ. Βαρβάρας