Τα «ρεζιλίκια» της παράταξης Κασιμάτη στον Κορυδαλλό , όταν απώλεσε την εξουσία στις δημοτικές εκλογές του 2019 αναμένεται να «θυμίζουν» τα όσα θα συμβούν στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής Ιωακειμίδη , αν ο νυν δήμαρχος του δήμου Νικαίας-Ρέντη , επιλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηριχθεί για υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Σήμερα η παράταξη Ιωακειμίδη είναι ένας πολιτικός αχταρμάς , στο οποίο συνυπάρχουν κομματικά στελέχη –Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ( πχ ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΕ Πειραιά) , της ΝΔ ( μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της) και του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης στο εσωτερικό της υποβόσκει έντονα μια αντίθεση με βάση τον γεωγραφικό προσδιορισμό του καθενός Δημοτικού της Συμβούλου, των « Νικαιωτών» και των « Ρεντιωτών».
Αντίθεση , η οποία εντείνεται από την προώθηση από τον κ. Ιωακειμίδη , όλα αυτά τα χρόνια σε καίριες θέσεις « Ρεντιωτών» , ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα είναι και …αμετακίνητοι.
Ήδη και μόνο με την πληροφορία που δημοσιεύσαμε προ ημερών ότι έχει διατυπωθεί στον κ. Ιωακειμίδη , αυτή η πρόταση , την οποία «μελετά» , άρχισαν τα « όργανα».
Είναι βέβαιον ότι μια θετική απάντηση του κ. Ιωακειμίδη στην πρόταση αυτή , αποδεσμεύει παντελώς στο τι θα πράξει σε δημοτικό επίπεδο το πολιτικό συνονθύλευμα των Δημοτικών Συμβούλων , με τους οποίους συμπορεύεται σήμερα .
Επίσης , επειδή ο ίδιος από το 1995 που πρωτοεξελέγη δήμαρχος «φρόντισε» να μην υπάρχει ποτέ κάποιος που να «ξεχωρίζει» ως « διάδοχος», το κραχ στην παράταξη, είναι βέβαιον ότι θα συμβεί πολύ πριν τις δημοτικές εκλογές.
Κι αυτό διότι ο ίδιος πρέπει να παραιτηθεί από δήμαρχος για να θέσει υποψηφιότητα ως περιφερειάρχης .Επομένως η νυν Δημοτική Ομάδα , θα πρέπει να εκλέξει αμέσως τον αντικαταστάτη του , στο δημαρχιακό θώκο, ένα «προσωρινό» δήμαρχο.
Ο οποίος σύμφωνα με το νόμο , θα είναι ο νέος επικεφαλής και της δημοτικής παράταξης, επομένως και ο υποψήφιος δήμαρχος της ,στις Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου .
Τι θα πράξουν λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι –πολιτικά στελέχη των τριών κομμάτων ; Θ’ αποδεχθούν κάποιον για υποψήφιο δήμαρχο από αντίπαλο κόμμα; Και κυρίως τι θα πράξουν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;
Μετά τον Κορυδαλλό , θα προσφέρουν , από πολιτικό αμοραλισμό , « δώρο» στη ΝΔ και τον ιστορικό δήμο της Κοκινιάς, δέσμια προφανώς αυστηρά προσωπικών επιδιώξεων τοπικών παραγόντων τους;

Προηγούμενο άρθρο10 θέματα στη νέα συνεδρίαση του ΔΣ Ζωγράφου
Επόμενο άρθροΔωρεάν εξετάσεις στο Διόνυσο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής