“Δηλώνουμε καθαρά και αποφασιστικά και πάντα μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο Δήμος μας να μην πέσει στα “χέρια” της δεξιάς” υπογραμμίζει σε νέα ανακοίνωση της , ο οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια , στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη νεοδημοκρατική υποψηφιότητα του κ. Μαραγκάκη ,η οποία σημειωτέον εντόνως λέγεται ότι έχει την στήριξη του απερχόμενου δημάρχου και υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Ιωακειμίδη.
Επίσης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι “μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη θα συζητήσουμε, θα συνεργαστούμε και θα συναποφασίσουμε και με άλλες δημοκρατικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας, στη βάση μιας προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του , έχει ως εξής:
” Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Νίκαιας Ρέντη διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό πλαίσιο και εξελίξεις μετά την απόφαση του Δημάρχου Νίκαιας–Αγ.Ι. Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη να μην είναι υποψήφιος Δήμαρχος .Με δεδομένο ότι έχουν αρχίσει τόσο ανακοινώσεις υποψηφίων δημάρχων όσο και συνδυασμών, οι οποίοι ανακοινώνουν τις προθέσεις τους, ότι θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2023 σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν στηρίζει, δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή επαφή με κανένα συνδυασμό ή πρόσωπα που έχουν ήδη ανακοινώσει τις όποιες προθέσεις τους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη .
Μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη θα συζητήσουμε, θα συνεργαστούμε και θα συναποφασίσουμε και με άλλες δημοκρατικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας, στη βάση μιας προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας.
Μπροστά στη νέα κατάσταση τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Νίκαια και στον Ρέντη δεσμευόμαστε να αγωνισθούμε για ένα Δήμο διεκδικητικό, ανοιχτό στους πολίτες, δημοκρατικό, αλληλέγγυο, με ένα εκτεταμένο αναβαθμισμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακών σταθμών, δομών φροντίδας κλπ), με έργα και ενέργειες που ανακουφίζουν και βελτιώνουν την
καθημερινότητα του πολίτη και τα οποία τον τοποθετούν στο κέντρο λήψης των αποφάσεων.
Ένα Δήμο που θα εξασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του συνόλου των δημοτικών υπηρεσιών.
Για να γίνουν όμως αυτά θα πρέπει η νέα Δημοτική Αρχή η οποία θα προκύψει από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να έχει σαφή δημοκρατικό και προοδευτικό προσανατολισμό αντάξιο με την πολιτική ιστορία της πόλης, φράζοντας το δρόμο στις επίδοξες δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιχειρούν με κάθε τρόπο την “άλωση” του Δήμου.
Δηλώνουμε καθαρά και αποφασιστικά και πάντα μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο Δήμος μας να μην πέσει στα “χέρια” της δεξιάς, διατηρώντας έτσι μεταξύ άλλων και την μεγάλη ιστορική και αυτοδιοικητική παράδοση της πόλης.
Στην κατάλληλη ώρα όμως, τώρα προέχει ο αγώνας για την απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Προηγούμενο άρθροΠροτεραιότητες τα έργα για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και την πυροπροστασία του Μον Ρεπό
Επόμενο άρθροΚαι παραγωγός λιπασμάτων έγινε ο ΕΔΣΝΑ με την κυκλική οικονομία- Ενίσχυσε με 5.000 σάκους λιπάσματος το Γεωργικό Συνεταιρισμό Κορωπίου