Αρχική -top Σιωπά και καλύπτει ο Κάρναβος τους αντιδημάρχους που εμβολιάστηκαν ενώ δεν ήταν...

Σιωπά και καλύπτει ο Κάρναβος τους αντιδημάρχους που εμβολιάστηκαν ενώ δεν ήταν η σειρά τους

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων και σε αρνητικό παράδειγμα για την τοπική κοινωνία του αλλά και γενικότερα για την Αυτοδιοίκηση , όπου κατέχει και κορυφαίο θεσμικό αξίωμα – του Β΄αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας-αποδεικνύεται ο δήμαρχος Καλλιθέας , Δημήτρης Κάρναβος .
Αντίθετα μ΄ότι έπραξε ο επίσης νεοδημοκράτης δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβας περίπτωση αποπέμποντας πάραυτα δυο κορυφαία στελέχη του για αντίστοιχη περίπτωση , ο κ. Κάρναβος , επιλέγει την παροχή ασυλίας στους δικούς του .
Και συγκεκριμένα στους αντιδημάρχους – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις-και άλλα στελέχη του συνδυασμού του , που εμβολιάστηκαν από την « πίσω πόρτα».
Μάλιστα τα στελέχη του αυτά μέχρι τώρα, για την πολιτικά ανήθικη και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά τους , δεν είχαν καν την ευθιξία όχι να παραιτηθούν ως όφειλαν από τα δημόσια αξιώματα που κατέχουν, αλλά να ζητήσουν έστω και μια απλή συγνώμη .
Αντίθετα κρύβονται και καλύπτονται κάτω από το πέπλο στήριξης – μέχρι τώρα- που τους προσφέρει ο δήμαρχος , ο οποίος επίσης σιωπά εκκωφαντικά !
Η πράξη αυτή των στελεχών της διοίκησης Κάρναβου, αλλά και η στάση του ίδιου του δημάρχου , έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία της Καλλιθέας αλλά σύσσωμης της αντιπολίτευσης .
Με πρωτοβουλία της παράταξης « Προοπτική Ζωής» , του πρώην δημάρχου , Κώστα Ασκούνη . που αποκάλυψε τις πράξεις αυτές μελών της διοίκησης Κάρναβου , στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , θα τεθεί μετ΄επιτάσεως το ζήτημα . Και θα ζητηθεί η έμπρακτη ανάληψη πολιτικών ευθυνών από όλους τους εμπλεκόμενους

Ανακοίνωση
Σ΄ανακοίνωση της μάλιστα , με τίτλο « ο κ. Κάρναβος δεν μπορεί να σιωπά» , επισημαίνει ότι « πέντε ήμερες μετά την καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής μας, για τον εμβολιασμό στελεχών της Διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, κατά παράβαση της σειράς προτεραιότητας, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από μεριάς του κ. Κάρναβου.
Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση απέναντι στο μείζον ζήτημα που είναι η προάσπιση της ζωής των πολιτών να καταδικάσει φαινόμενα αδιαφάνειας και καταπάτησης κάθε έννοιας ηθικής και δεοντολογίας όπως έπραξε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Εμείς παίρνουμε την πρωτοβουλία να θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο Εμιρζάς
Ο δημοτικός σύμβουλος που έφερε στο φως της δημοσιότητας , με επώνυμη καταγγελία του , την ανήθικη πολιτικά και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά των συγκεκριμένων στελεχών της διοίκησης Κάρναβου, ήταν ο Γιάννης Εμιρζάς ΄.
Στην καταγγελία του , την οποία είχε αναρτήσει και στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε :
«Ορισμένοι έχουν βαλθεί να μην μας «κατεβάσουν από τα κάγκελα» ποτέ. Ενώ όλη η κοινωνία αγωνιά για την πορεία και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος περιμένοντας καρτερικά να κάνει το εμβόλιο, ορισμένοι «Άριστοι» εμβολιάστηκαν από την πίσω πόρτα εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του συστήματος.
Ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και από τα «προσωπικά facebook των ημετέρων» ότι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, φίλοι – γνωστοί και υποψήφιοι της Παράταξης Κάρναβου, εμβολιάστηκαν την Τρίτη από την διάθεση των εμβολίων που αναβλήθηκαν, λόγω κακοκαιρίας.
Ενώ το κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζήτησε από το Δήμο άτομα για να εμβολιαστούν, κατά κάποιον περίεργο τρόπο επιλέχτηκαν οι «Άριστοί» της Παράταξης Κάρναβου. Δεν επιλέχθηκαν εργαζόμενοι (ως όφειλαν να πράξουν ειδικά για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή) στην Καθαριότητα-στην Δημοτική Αστυνομία-στο Βοήθεια στο Σπίτι ή από τους Παιδικούς σταθμούς αλλά επιλέχτηκαν Αιρετοί και αρεστοί από το σύστημα της Διοίκησης του Δήμου.
Νόμιμο; … Ηθικό; Σίγουρα όχι.
Πέντε ερωτήματα λοιπόν:
1. Ποιος από το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας συνεννοήθηκε εκτός πρωτοκόλλου και με ποιον από το Δήμο Καλλιθέας;
2. Με ποιον τρόπο ειδοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι στον Δήμο Καλλιθέας;
3. Ποιος έδωσε την εντολή για το ποιος έχει προτεραιότητα εμβολιασμού;
4. Ήταν προτεραιότητα ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ανθρώπων;
5. Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και αν ναι , σε ποια λίστα ήταν καταγεγραμμένοι;
Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια έχουν σύντομη διάρκεια ζωής.
Μία πρόταση προς τον Δήμο Καλλιθέας.
Ο Δήμος Καλλιθέας θα πρέπει να καταρτίσει κατάλογο εργαζομένων, με κριτήρια που θα τους υποδείξει ειδικός, για να εμβολιάζονται από τα αδιάθετα εμβόλια της ημέρας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.
Ας σταματήσουν κάποιοι να δηλητηριάζουν το πολιτικό μας σύστημα με αφελείς ενέργειες. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Exit mobile version