Δυο σημαντικά αθλητικά γεγονότα πανελληνίου ενδιαφέροντος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) θα φιλοξενήσει ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας σε συνεργασία με την ΚΟΕ και εθελοντές.
1) Τον καθοριστικό αγώνα Πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ανδρών / Νέων γυναικών / Εφήβων / Νεανίδων / Παίδων / Κορασίδων στο Open Water, που θα γίνει στις 5 Ιουνίου 2021.
2) Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water (Ανοιχτής Θάλασσας) που θα γίνει από 10-12 Σεπτεμβρίου 2021.
Οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν μετά από συνάντηση μελων της ΚΟΕ με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας , Γιάννη Σταθά, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και επιτόπιος έλεγχος για την εξασφάλιση τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών των αγώνων από τους τεχνικούς συμβούλους της ΚΟΕ, κ. Νίκο Κραουνάκη και κ. Χρήστο Κούμα, την ταμία της ΚΟΕ κα Ελευθερία Σαραντίδου και από τον εμπνευστή των αγώνων κ. Παναγιώτη Αγγελέτο.
Μετά τη συνάντηση και τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησαν τα μέλη της ΚΟΕ η Ομοσπονδία αποφάσισε την διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων κολύμβησης στην Παραλία Διστόμου.
Ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας από την πλευρά του δεσμεύτηκε να συνδράμει στις ανάγκες, οι οποίες απαιτούνται για την πραγματοποίηση των αθλητικών αγώνων.
«Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας να επιλεγεί για ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που διανύουμε, καθώς πρέπει σταδιακά να επανέλθουμε στην κανονικότητα» υπογραμμίζεται σ΄ανακοίνωση του .

Προηγούμενο άρθροΣ΄εξέλιξη σημαντικά έργα στη Βιάννο από την Περιφέρεια Κρήτης
Επόμενο άρθροΝέες μελέτες για Ενετικό Λιμάνι, Νέα Χώρα, Κουμ Καπί και Αγ. Κυριακή Χανίων