Πρωτοβουλίες από κοινού για τη διερεύνηση βιώσιμης λύσης αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων που έχουν οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση τη λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν από κοινού ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Παρότι όλα αυτά τα χρόνια , όπως και σήμερα, ο δήμος Αθηναίων ήταν και είναι εκείνος που έχει παρέμβαση στο Γηροκομείο , με πολύχρονους δικαστικούς αγώνες , ενίσχυσης της λειτουργίας του αλλά και το διορισμό προσωρινών διοικήσεων .
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής , ο κ. Πατούλης «και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το σχετικό θέμα στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης τους την Τετάρτη 21 Απριλίου, στην οποία συμμετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σελίμης».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι « σχετικό αίτημα συνδρομής του Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου έχει διατυπωθεί πρόσφατα και από την προσωρινή Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Αθηνών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για να μπει τέλος στις περιπέτειες που ταλαιπωρούν το Γηροκομείο».
Ο κ. Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση διατύπωσε την θετική πρόθεση της Αρχιεπισκοπής να συμβάλει επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Με τον κύριο Πατούλη ανταλλάξαμε απόψεις για το θέμα του Γηροκομείου που υποφέρει από διάφορες αιτίες και καταθέσαμε την εμπειρία και τη θέλησή μας ότι όπου χρειαστεί είμαστε στο πλευρό της Πολιτείας και της Περιφέρειας».

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής αλλά και ο ίδιος προσωπικά, θα συνδράμει προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Γηροκομείου.
«Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα καθημερινά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που σε αυτή τη προσπάθεια έχουμε στο πλευρό μας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Μαζί θα χτίσουμε μία ασπίδα προστασίας για το Γηροκομείο. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε, διενεργώντας συχνά ιατρικές εξετάσεις στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου και συνδράμοντας το έργο του με ιατρικό προσωπικό. Επί 40 χρόνια, το εμβληματικότερο Γηροκομείο στη χώρα, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την αδειοδότησή του και το καταφέραμε. Το Γηροκομείο Αθηνών ασκεί λειτούργημα και κοινωφελές έργο και πρόθεσή μας είναι να το στηρίξουμε».
Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση το γηροκομείο Φιλοξενεί 110 ηλικιωμένους ενώ σε πλήρη λειτουργία έχει δυνατότητα φιλοξενίας 500 ατόμων.
Τα ερωτήματα
Τα ερωτήματα που τίθενται απ΄αυτή την εξέλιξη είναι τα εξής:
-Γιατί …τώρα; Όπου το θέμα είναι στην κορυφή της « ατζέντας» του Δήμου Αθηναίων ;
– Ήταν γνώστης ο δήμος Αθηναίων γι αυτή τη συμφωνία τους;
-Αν όχι ζήτησε να πληροφορηθεί το γιατί έγινε εν αγνοία του;
-Τι θα αφορούν οι κοινές « πρωτοβουλίες»;Ακόμη και επιδίωξη τοποθέτησης «τοποτηρητών» τους ή αμιγώς νέας προσωρινής διοίκησης , όποτε αποφασίσει η Δικαιοσύνη;
-Είναι ευπρόσδεκτος ή όχι , για να συμμετάσχει σ΄αυτές τις πρωτοβουλίες ο δήμος Αθηναίων ;
– Τι σημαίνει ότι έχουν ανοιχτή γραμμή με την τωρινή προσωρινή διοίκηση; Απορρίπτουν όσα καταλόγισε σε βάρος της και πρόσφατα ενώπιον της Δικαιοσύνης ο δήμος Αθηναίων ;
– Γιατί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας (26/4) ούτε η Δημοτική Αρχή , ούτε καμία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά σ΄αυτό; Δεν το είχαν πάρει ” χαμπάρι” ή γνωρίζουν “κάτι” παραπάνω και ” τι”;
-Γιατί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έδειξε το ίδιο «ενδιαφέρον» όσα χρόνια διοικούσε το Γηροκομείο ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας , ο οποίος πλέον είναι έγκλειστος στις φυλακές μετά την καταδίκη του με ποινή σχεδόν …17χρόνων για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Ιδρύματος;
– Θα ενημερωθεί σχετικά και διεξοδικά για όλα αυτά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής;