Παραπλανητικά «λόγια του αέρα» αποδεικνύεται ότι είναι οι μεγαλοστομίες της «γαλάζιας» ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για εμβάθυνση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Αντίθετα , με πράξεις της , ενισχύει τον «ομφάλιο λώρο» της απολύτου εξάρτησης και υποταγής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών. Η πολιτική ηγεσία του οποίου φαίνεται ότι αναλαμβάνει ρόλο κομματικού πάτρωνα των δεξιών δημάρχων και στο « πέρασμα» των πολιτικών τους , κυρίως της πλήρους ιδιωτικοποίησης των δήμων , κάμπτοντας
όσους αντιστέκονται .
Δεκαετίες πίσω , πρέπει να ανατρέξει κάποιος για να βρει κάποια αντίστοιχη με τη σημερινή ενέργεια του υπουργού Εσωτερικών , Μάκη Βορίδη και του Β΄αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας , Δημήτρη Κάρναβου.
Ο κ. Βορίδης συγκάλεσε σύσκεψη , μετά από παρότρυνση του επίσης νεοδημοκράτη κ. Κάρναβου , με τη συμμετοχή αυτών , της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Καλλιθέας , για να « πειστούν» να μην αντιδρούν και εμποδίσουν την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακής Εταιρίας ΑΕ , που έχει δρομολογήσει ο δήμαρχος Καλλιθέας.
Μπροστά σ΄αυτήν την τεράστια Δημοκρατική οπισθοδρόμηση έχει ενδιαφέρον τι στάση θα τηρήσει η λεγόμενη προοδευτική αντιπολίτευση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ . Σιωπή για να μη δυσαρεστήσουν κι αυτοί τον υπουργό ;
Ακόμη όμως μεγαλύτερης σημασίας είναι τι θα πράξουν και τα ίδια τα κόμματα της αντιπολίτευσης .

Προηγούμενο άρθροΡ. Σουρλαντζή-Ζαχαράκη Δημ. Σύμβουλος : Κανείς δεν ήταν έτοιμος
Επόμενο άρθροΜε 13 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου