Home Περιβάλλον Ανακύκλωση Σχολική Διαδικτυακή Πλατφόρμα για την ανακύκλωση και σχολικός Μαραθώνιος από το δήμο...

Σχολική Διαδικτυακή Πλατφόρμα για την ανακύκλωση και σχολικός Μαραθώνιος από το δήμο Μυκόνου


Ο Δήμος Μυκόνου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, θέτει σε λειτουργία τη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools.
Παράλληλα, ξεκινάει και ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Η σχολική δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και την ΑΦΗΣ Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen– Greenschools, https://www.followgreen.gr/mykonos.
Σε κάθε σχολείο τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι για τη χωριστή συλλογή υλικών. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονέων είναι:
• Χαρτί
• Πλαστικό
• Αλουμίνιο
• Μπαταρίες

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr/mykonos. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.
Ο Δήμος πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.
Στόχος του Δήμου αποτελεί, η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας και η συμμετοχή τους στην ορθή απόθεση των ανακυκλούμενων υλικών.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Μαραθώνιο θα βρείτε στην ενότητα ΣΧΟΛΕΙΑ στη σελίδα https://www.followgreen.gr/mykonos/contest.

Exit mobile version