Μια άνευ προηγουμένου συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ήταν εκείνη του δήμου Δάφνης-Υμηττού , , “με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή και τον δήμαρχο να μην ξέρει που να σταθεί. Για όσους βέβαια έχουμε την πλήρη εικόνα του τρόπου λειτουργίας της δημοτικής αρχής, τα σύννεφα για να πέσουμε, δεν μας χρειάστηκαν” , τονίζει σ΄ανακοίνωση της , η παράταξη ” Πολίτες σε Κίνηση”, επικεφαλής της οποίας είναι η Όλγα Χριστινάκη.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έγιναν καταγγελίες:
” * Για ένα ιδιωτικό συνεργείο, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ, που αναλαμβάνει εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας εργασίες του δήμου, κάτι που δεν αποκλείεται να έχει ξανασυμβεί και εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το πως και τι υποκρύπτεται
* Για άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο γκαράζ του δήμου, με επίτιμους προσκεκλημένους τα ποντίκια
* Για δύο οχήματα πλύσης κάδων που κρίθηκαν ακατάλληλα και ο δήμος προχώρησε σε αγορά νέου ίδιου οχήματος πλύσης αξίας 180.000 ευρώ
* Για την καθυστέρηση χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους έως και πέντε έτη
* Για την άμεση ή έμμεση παρέμβαση στον συνδικαλιστικό λόγο των εργαζομένων
* Για μια οφειλή του δήμου ύψους 90.000 ευρώ σε ΕΥΔΑΠ
* Για εργασίες που εκτελούνται στην είσοδο των σχολείων εν ώρα προσέλευσης μαθητών
* Για νέες επικίνδυνες διαφημιστικές πινακίδες σε δρόμους του δήμου
και για πολλά πολλά ακόμα, που πραγματικά αξίζει να μάθει ο κάθε δημότης.
Μέσα σε όλα αυτά η συζήτηση, χωρίς κάποια ανοικτή διαβούλευση, για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και, δυστυχώς, η άρνηση, για μία ακόμη φορά της διοίκησης να δείξει έστω και τώρα ανακλαστικά δημοκρατικής συμπεριφοράς, αποδεχόμενη την πρότασή μας να γυρίσουν όλα τα σοβαρά θέματα στην αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου και όχι στην απονομιμοποιημένη, πλέον και με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, Οικονομική Επιτροπή, με την αντισυνταγματική σύνθεσή της.
Η αντίδρασή μας έντονη και δίκαιη! Εμείς, οι Πολίτες σε Κίνηση, σε αυτό το “κάδρο” δεν θα μπούμε, ούτε με την ανοχή, ούτε με τη σιωπή!” καταλήγει στη σχετική της ανακοίνωση.

Πολίτες σε Κίνηση για τη χθεσινή(13/12/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού

Προηγούμενο άρθροΣε δεκάδες δήμους έργα 160 εκατ. ευρώ για Κέντρα Λυμάτων κ.α-Ποιοι είναι οι δήμοι
Επόμενο άρθροΝίκησε το χιονιά ο δήμος Πεντέλης -Υποδειγματική η διαχείριση της κακοκαιρίας από την Δ. Κεχαγιά