Δυο συνεχόμενες ημέρες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης.
Πριν την έναρξη της συζήτησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου , ” παρουσιάστηκε στο σώμα καινοτόμο εναέριο μη επανδρωμένο σύστημα επιτήρησης με drone – το μόνο που έχει άδεια επιχείρησης με drone σε αστικό ιστό – για την 24ωρη επιτήρηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου.
Το σύστημα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον κρατικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχει τη δυνατότητα να ειδοποιεί μέσω AI (Artificial Intelligence) τα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα από την έκρηξη της φωτιάς και εφαρμόζεται ήδη σε πολλούς δήμους πανελλαδικά.
Όσον αφορά στην έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ 2 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μπούρας ανέλυσε τις θέσεις οχημάτων, πυροφυλακίων, κρουνών και δεξαμενών στις 3 δημοτικές κοινότητες. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά εντάχθηκε στον σχεδιασμό υδατοδεξαμενή ελικοπτέρων στο Κοιμητήριο Μελισσίων για τη θωράκιση της πόλης.
Αναφορικά με την οργάνωση και εξοπλισμό του νέου Κέντρου Επιχειρήσεων που στήθηκε στη Δ.Κ Πεντέλης, ο κ. Μπούρας ενημέρωσε ότι το Κέντρο παρακολουθεί τα στοιχεία από τα εννέα (9) ζεύγη υπερσύγχρονων καμερών και τους 26 ειδικούς αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία, μέσω δυναμικών χαρτών οθονών πολλαπλής πληροφόρησης και της εναέριας επιτήρησης με drone”.
Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ.Μπούρα και τους συνεργάτες της για τη συνολική προσπάθεια ανασύστασης της Πολιτικής Προστασίας και δήλωσε:
‘Είμαστε εδώ για τους ανθρώπους, το βουνό και την πόλη, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό με τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα που έχουμε. Προτεραιότητά μας ο καθαρισμός των μη καθαρισμένων εδώ και χρόνια επικίνδυνων περιοχών στο μέτρο που μπορούμε. Κάνω έκκληση στους πολίτες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους ως οφείλουν και αμέσως μετά το Πάσχα, θα βρίσκομαι σε οργανωμένες συναντήσεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημοτική κοινότητα για να ενημερώσω τους κατοίκους για τα μέτρα πυροπροστασίας και ασφάλειας που έχει λάβει ο Δήμος μας’.

Προηγούμενο άρθροΊδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Κάσο
Επόμενο άρθροΣτενότερη συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου