Πρόεδρος στο Διαδημοτικό Σύνδεσμο του Νεκροταφείου στο Σχιστό επανεξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος της Νίκαιας,επί χρόνια στενός συνεργάτης του δημάρχου κ. Ιωακειμίδη και στέλεχος της ΝΔ, Δημοσθένης Σταματάτος .
Η “μάχη”για τη θέση του προέδρου είχε μόνο ” νεοδημοκρατικό άρωμα” . Ο κ.Σταματάτος που εξελέγη με 10 ψήφους επικράτησε τους αντιπάλου του , που ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά , πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ και πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Α’ Πειραιά, κ. Βοιδονικόλα ,που έλαβε μόλις 7 ψήφους . Το αποτέλεσμα αυτό του κ. Βοιδονικόλα, σημαίνει ότι δεν στηρίχθηκε από τους συναδέλφους του , που είναι μαζί στην ίδια παράταξη του κ. Μώραλη και ψήφισαν ως αντιπρόσωποι του δήμου Πειραιά.
Πέραν αυτού όμως τόσο προσωπικά ο κ. Σταματάτος όσο και η ΝΔ, έχασαν την “πλειοψηφία” που είχαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Διαδημοτικού Συνδέσμου και η οποία είναι το όργανο όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Μέλη της εξελέγησαν ο πρώην δήμαρχος Ταύρου , Δημήτρης Σούτος και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δήμο Κερατσινίου Φίλιππος Καμπούργης . Και αναπληρωματικό μέλος η Δημοτική Σύμβουλος Νικαίας , Ειρήνη Βαλλιανάτου , η οποία ναι μεν μπορεί να είναι στο δήμο μαζί με τον κ. Σταματάτο στην παράταξη Ιωακειμίδη , πρόσκεινται όμως στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία ούτε εκείνη ον στήριξε στην εκλογή.
Επίσης η εκλογή του κ.Σούτου , στελέχους του ΠΑΣΟΚ, φέρνει σε δεινή θέση τον κ. Σταματάτο , σε σχέση με όσα του είχε καταμαρτυρήσει σχετικά με τη θητεία του , όταν τον διαδέχθηκε πριν δυο χρόνια στην ηγεσία του Συνδέσμου.
Τέλος , η μάχη για τη θέση του Αντιπροέδρου , όπως και την προηγούμενη φορά , ήταν αποκλειστικά Κορυδαλλιώτικη ” υπόθεση” με πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα με τότε . Αυτή τη φορά επικράτησε ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού , Μιχάλη Λώνας με 10 ψήφους έναντι του εντεταλμένους Δημοτικού Συμβούλου Κορυδαλλού , Στέφανου Βαγενά , ο οποίος έλαβε 8 ψήφους και είναι ο απελθών τελικά Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

Προηγούμενο άρθρο«2 σε 1» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών τη Δευτέρα
Επόμενο άρθροΣοκ για την οικονομική διαχείριση στο δήμο Νικαίας , η έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή