Στις ενέργειες που έχει προβεί προς το υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους , ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , προστίθεται και ο περιφερειάρχης Αττικής και Α΄Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας , Γιώργος Πατούλης.
Ως γνωστόν , ο κ. Μπακογιάννης , στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Ιουνίου 2021, ενημέρωσε το Σώμα ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του , ότι «σύντομα θα επιλυθεί».
Σ΄αυτό τώρα προστίθεται και το αίτημα που δήλωσε ο κ. Πατούλης που θα υποβάλλει προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αλλά για να δοθεί όπως είπε συγκεκριμένα « παράταση των συμβάσεων».
Ο κ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση που είχε χθες με αντιπροσωπεία των συμβασιούχων, επισήμανε ότι θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και θα διατυπώσει σχετικό αίτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη
«Η Μάχη κατά της πανδημίας είναι συνεχόμενη. Για το λόγο αυτό χρειάζεται να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είπε και πρόσθεσε:
« Στο πλαίσιο αυτό η συμβολή των συμβασιούχων σε τομείς που αφορούν στη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι επιβεβλημένη και χρήσιμη. Για μας, δεδομένης της δραματικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών, είναι σημαντικό να υπάρξει πρόβλεψη προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις. Οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους για προσφορά είναι για μας ένα πολύτιμο εργαλείο στη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής».