« Επί ποδός» είναι η παράταξη « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , μετά την αιφνίδια, εν μέσω πανδημίας και χωρίς καμία διαβούλευση, απόφαση του ΕΔΣΝΑ για υποβολή φακέλων για την ένταξη στις ΣΔΙΤ των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) Σχιστού (Πειραιά και Νήσων) και Φυλής (Κεντρικού Τομέα Αθηνών).
« Με τον τρόπο αυτό η Φυλή και το Σχιστό μετατρέπονται στα χωνευτήρια σκουπιδιών της Αττικής, δηλαδή της μισής Ελλάδας» τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης « Μαζί» .
Η παράταξη « Μαζί για τον Κορυδαλλό» ,με τον επικεφαλής της , Νίκο Κατσούλη , έχουν κινητοποιηθεί , προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης , που θα μετατρέψουν τη Β΄ Πειραιά « στον σκουπιδότοπο της Αττικής», όπως καταγγέλλει.
«Δεν θα το επιτρέψουμε» δηλώνει κατηγορηματικά , ο επικεφαλής της παράταξης , Νίκος Κατσούλης ο οποίος και έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, για το θέμα αυτό .
Ήδη , ξεκίνησε επαφές με φορείς της ευρύτερης περιοχής με σκοπό τη δημιουργία κοινού μετώπου για τα προβλήματα που διατρέχουν ολόκληρη την Α’ και Β’ Πειραιά.
«Η όχληση του συγκεκριμένου έργου αλλά και των έμμεσων συνεπειών του στην Α΄ και Β΄ Πειραιά είναι τεράστια. Εκτός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της ίδιας της μονάδας επεξεργασίας, πρέπει να αναλογιστούμε την πίεση που δέχεται η περιοχή από την COSCO, τις εταιρίες πετρελαιοειδών, λιμάνι κ.ά» αναφέρει.
Επίσης , υπογραμμίζει ότι « μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η ενδεχόμενη καύση απορριμμάτων, που αφήνεται ανοιχτή από την απόφαση. Η καύση των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με την είσοδο ιδιωτών, γεννά βάσιμες υποψίες ότι, το κέρδος στη διαχείριση των σκουπιδιών θα είναι πιο σημαντικό από την υγεία των πολιτών της περιοχής».
Ο κ. Κατσούλης και η παράταξη του , προτείνουν , «την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με βάση την αρχή της εγγύτητας, με πολλές μικρές μονάδες και ήπια τοπική/διαδημοτική διαχείριση.
«Είναι σημαντική η προώθηση της ανακύκλωσης, η διαλογή στην πηγή και η προσπάθεια μείωσης των παραγόμενων απορριμμάτων» τονίζουν και διαβεβαιώνουν :
«Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε, περαιτέρω, προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας.Η Β΄ Πειραιά δεν θα μετατραπεί στον σκουπιδότοπο της Αττικής».

Προηγούμενο άρθροΥποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα διεκδικεί ο δήμος Θηβαίων
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με διαδικτυακές εκδηλώσεις