Συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε για απαλλαγές από δημοτικά τέλη στο δήμο Ωραιόκαστρο κατέθεσε η ” ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”.
Πρότεινε συγκεκριμένα :
“Οι πολύτεκνοι με 4 τέκνα και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ να έχουν πλήρη απαλλαγή. Οχι μόνον 50% όπως η πρόταση της δημοτικής αρχής.
Οι τρίτεκνοι με 3 τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 να έχουν πλήρη απαλλαγή. Σε καμία περίπτωση το εισόδημά τους να είναι μόνον 12.000 όπως είναι η πρόταση της διοίκησης, κι αυτό για να έχουν απαλλαγή μόνον 50%. Ατομα με αναπηρία 67% και πάνω και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 να έχουν πλήρη απαλλαγή και όχι 50%. Χήρος – Χήρα με 1 ή 2 τέκνα και εισόδημα έως 20.000 ευρώ, πλήρης απαλλαγή.
Επίσης, πλήρης απαλλαγή σε μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000. Μακροχρόνια άνεργα ζευγάρια (πάνω από 1 έτος), με κατοικία έως 120 τ.μ. και εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης με κατοικία έως 120 τ.μ.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν περιλαμβάνει και τους μακροχρόνια άνεργους με μια κατοικία έως 120 τ.μ. και εισόδημα έως 7.000, για απαλλαγή τους κατά 50%.
Ο οικιακός συντελεστής θα μπορούσε να μειωθεί, εφόσον πρόκειται για περιοχές του δήμου που έχουν οικίες με πολλά τ.μ. σε σχέση με άλλους δήμους. Συγκεκριμένα, στο 0,90 ευρώ/τ.μ. για την έδρα του δήμου και 0,73 ευρώ/τ.μ. στις άλλες δημοτικές κοινότητες. Για τους βοηθητικούς χώρους μέχρι 0,70.
Τέλος προτείνουμε αυξημένο συντελεστή για τις επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας (Βιομηχανίες, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, Εταιρείες τηλεφωνίας κλπ) στα 6 ευρώ/τ.μ.
2. Για τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (θέμα 7ο):
Τα ίδια ως άνω για τις απαλλαγές.
Είμαστε αντίθετοι στον μη υπολογισμό αθροιστικά των προϋποθέσεων μείωσης του φόρου για ΑμΕΑ και πολύτεκνες οικογένειες, όταν αυτές συντρέχουν ανά περίπτωση.
3. Για το ΤΑΠ (θέμα 8ο):
Ο δήμος έχει το υψηλότερο ποσοστό του 0,35ο/οο. Προτείνουμε να κατέβει στο χαμηλότερο του 0,25ο/οο. Επίσης με την αιτιολογία ότι υπάρχουν μεγάλες σε εμβαδό οικίες στις περιοχές μας”.

Προηγούμενο άρθροΊλιον και Πετρούπολη στο σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο του Λεκανοπεδίου
Επόμενο άρθροΆμεση η ανταπόκριση στα αιτήματα πολιτών στο 1544 της Περιφέρειας Αττικής