Την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση του εμβολιασμού ενάντια στον Covid-19 και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να συμβάλλει, μετά και τη σχετική παραίνεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενεργότερη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας , Φάνης Σπανός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Ο κ. Σπανός, έστειλε το μήνυμα ότι «το εμβόλιο είναι και χρήσιμο και ωφέλιμο και όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε, τόσο πιο εύκολη θα γίνει σύντομα η ζωή μας».
Έχοντας διαπιστώσει ότι ένας από τους λόγους που κάποιες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας έμειναν πίσω στους εμβολιασμούς είναι και το γεγονός ότι οι κάτοικοι ορισμένων απομακρυσμένων χωριών δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα, υπογράμμισε τη συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση, των κινητών μονάδων εμβολιασμού στην περιοχή τις οποίες ενεργοποιεί η Περιφέρεια.
«Παρά το ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει ενεργοποιήσει 31 κέντρα με 80 εμβολιαστικές γραμμές, υπάρχουν για παράδειγμα περιοχές της Ευρυτανίας και ειδικότερα των Αγράφων αλλά και στα Ορεινά της Φωκίδας καθώς και κάποιες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, οι κάτοικοι των οποίων βρίσκονται μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα. Γι αυτό έχουμε οργανώσει σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια τους πρώτους κινητούς εμβολιασμούς σε αυτές τις δυσπρόσιτες περιοχές. Φυσικά, αυτό θα συνεχιστεί προκειμένου να μη στερήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα σε αυτό το δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο».

Προηγούμενο άρθροΣε 3 χρόνια έτοιμο το νέο υπερσύγχρονο Διοικητήριο της Ημαθίας στη Βέροια
Επόμενο άρθροΜ.Αμοιρίδης* :Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για μην χαθεί άλλη μία ευκαιρία