Για πρώτη φορά , τα τελευταία χρόνια , από τα πλέον επίσημα χείλη , από τον ίδιο τον πρωθυπουργό , Κυριάκο Μητσοτάκη, αναγνωρίζεται η υποστελέχωση της των Οργανισμών Αυτοδιοίκησης , τονίζεται ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προσδιορίζεται χρονικά το πότε θα γίνουν.
Ο οποίος χρόνος υλοποίησης της προαναγγελίας , όλως «τυχαίως» προσδιορίζεται από το Δεκέμβρη του ΄22 και μετά , που συμπίπτει με τη διεξαγωγή των εκλογών εντός του πρώτου εξαμήνου του ’23 , που ανακοίνωσε μόλις την προηγουμένη μέρα (29/3), ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Τη σχετική προαναγγελία των προσλήψεων ο πρωθυπουργός την έκανε σε σύσκεψη που είχε (30/3) στο Μέγαρο Μαξίμου , με τους επτά δημάρχους της Δυτικής Αθήνας παρουσία συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών.
Η υποστελέχωση , «τα θέματα του προσωπικού» και « ειδικά εξειδικευμένου , το οποίο είναι όντως απαραίτητο» όπως είπε χαρακτηριστικά , τόνισε ότι γνωρίζει πόσο «ταλανίζει» τους δήμους.
Και υπογράμμισε ότι ήδη « έχουμε δρομολογήσει κάποιες δράσεις σε επίπεδο Υπουργείου σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά σε εξειδικευμένο προσωπικό».
Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών , Μάκης Βορίδης , που συμμετείχε στη σύσκεψη , ανακοίνωσε ότι « θα έρθει αρκετός κόσμος»- εργαζόμενοι στους δήμους .Με πρώτους της προκήρυξης της « 13Κ» και στη συνέχεια , το Δεκέμβριο , με τον προγραμματισμό των προσλήψεων του 2022.
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης :
«Πολύ συνοπτικά τα θέματα του ανθρωπίνου δυναμικού, ούτως ή άλλως, τα συζητάμε. Ξέρετε ότι έχει σηκωθεί η (προκήρυξη) «13Κ», έχουμε πει ότι θα έχετε προσωρινά αποτελέσματα στη «13Κ» μέχρι τον Μάιο και θεωρώ ότι θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να έχετε προσλήψεις τον Μάιο.
Για οριστικά αποτελέσματα της «13Κ» θα πάμε στον Δεκέμβριο.
Τον Δεκέμβριο θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να πάρετε και τον προγραμματισμό των προσλήψεων του 2022. Επομένως, εμείς θα έχουμε τελειώσει και ενδεχομένως επειδή θα έχουμε κάνει τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2023 θα σας δώσουμε τη δυνατότητα με τα οριστικά της «13Κ» να πάρετε και του 2023. Άρα, θα έχετε αρκετό κόσμο, ο οποίος θα έρθει, σε αυτή τη χρονιά», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΞανά φέτος «ο Δρόμος Ζωής» του Δήμου Αγίας Παρασκευής