Home Κοινωνική Πολιτική Πρόγραμμα εμβολιασμού Ρομά από το δήμο Θηβαίων

Πρόγραμμα εμβολιασμού Ρομά από το δήμο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Γραφείου Στήριξης Ρομά, συνεχίζει τις δράσεις προαγωγής και προάσπισης της δημόσιας υγείας, με προληπτικούς ελέγχους και εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Στο πλαίσιο αυτό,πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση – εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας.
Η δράση υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος «Υγεία για όλους», σε συνεργασία με το Γραφείο Στήριξης Ρομά του Δήμου Θηβαίων, την 5η ΥΠΕ, την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα», το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας.
Στο πλαίσιο της δράσης, έγιναν εμβολιασμοί πρόληψης παιδικών ασθενειών (ιλαράς παρωτίτιδας, ερυθράς, πνευμονιόκοκκου, ηπατίτιδας Α’, διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουέντζας).
«Οι δομές κοινωνικής προστασίας του Δήμου Θηβαίων συνεχίζουν τις προσπάθειες, ώστε όλες οι κοινωνικές ομάδες να έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό. Η συγκεκριμένη δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να επιτύχουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Εκτός από τον εμβολιασμό, υλοποιούνται και ενημερωτικές δράσεις γύρω από τα οφέλη των εμβολίων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Exit mobile version