Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου το πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.
Το πρόγραμμα διάρκεσε 2 εβδομάδες και είχε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Οι δημότες εξετάστηκαν, έγινε μέτρηση της οστικής πυκνότητας καθώς και 10ετής εκτίμηση κινδύνου κατάγματος, βάσει πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Στο 45% των πολιτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ηλικίας 45 χρόνων και άνω, παρασχέθηκε συμβουλευτική υποστήριξη και πραγματοποιήθηκε παραπομπή για περαιτέρω έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό τους ή κλείστηκε ιατρικό ραντεβού, έτσι ώστε προληπτικά να φροντίσουν την υγεία τους πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.
Σχετικά με το πρόγραμμα ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος ανέφερε: «Και με αυτή τη δράση του ΚΕΠ Υγείας επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, που διασφαλίζει την καλύτερη πρόγνωση και αντιμετώπιση της νόσου. Η πρόληψη είναι προτεραιότητα του Δήμου μας».