Σημαντική παρακαταθήκη και στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, άφησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία τον στήριξε και τίμησε όσο λίγοι πολιτικοί.
Το αίσθημα συγκίνησης για το θάνατο της και την προσφορά της στο θεσμό, όπως αυτό καταγράφηκε σε δηλώσεις και ψηφίσματα στον αυτοδιοικητικό χώρο ,ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
Γι αυτό και κρίναμε σημαντικό , να καταγρ’αψουμε όλα αυτά , όσο αυτό ήταν δυνατόν και να τα παραθέσουμε.

Σ. Δανιηλίδης : Θα συνεχίσουμε με πάθος τον αγώνα για το μεγάλο σου όραμα

Ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης , Σίμος Δανιηλίδης , τόνισε στο μήνυμα του:

«Φτωχές οι λέξεις μπροστά στο μεγαλείο της Φώφης… Η Φώφη, η δική μας Φώφη, η πρόεδρός μας, η σύντροφός μας, έφυγε από κοντά μας
Το άκουσμα της ασθένειάς σου μας σάστισε. Η είδηση του θανάτου σου μάς συγκλόνισε. Όλα έγιναν γρήγορα και ξαφνικά.
Η τραγική είδηση του θανάτου σου πάγωσε όλη την Ελλάδα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η πρόεδρός μας δεν θα γυρίσει στις επάλξεις των αγώνων. Αρνούμαι να το πιστέψω… Ήσουν δυνατός χαρακτήρας και μεγάλη μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής. Πίστευα και ήλπιζα ότι θα κέρδιζες κι αυτή τη μάχη, όπως κέρδισες πολλές άλλες μάχες… Δυστυχώς, όμως…
Έφυγες από κοντά μας σε μια κρίσιμη καμπή του Κινήματος Αλλαγής, σε μια κρίσιμη καμπή της πατρίδας που έχει να αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις.
Τι να πρωτοθυμηθώ από τους αγώνες που μας έδεσαν μαζί σου! Από τα φοιτητικά μας χρόνια και τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ; Από τους αγώνες για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Από τους αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ανάπτυξη; Από τους αγώνες για την ενότητα και την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής στην κοινωνία και στη Βουλή; Τι να πρωτοθυμηθώ…
Η ζωή σου ήταν ταυτισμένη με τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, στην ΠΑΣΠ, στη Νεολαία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη Βουλή, στα υπουργεία.
Σίγουρα η κοινωνία του δήμου μας δεν θα ξεχάσει ποτέ την παρουσία σου στο πλευρό της καθώς τιμούσες τον δήμο μας και σε κάθε ευκαιρία έδινες το ‘‘παρών’’ σου.
Ήσουν άνθρωπος με το ‘‘Α’’ κεφαλαίο, υπόδειγμα γυναίκας, συζύγου, μητέρας, πατριώτισσας με αγώνες και θυσίες, υπόδειγμα έντιμου πολιτικού με ήθος, αρχές και αξίες.
Ήσουν λιοντάρι, ήσουν παλληκάρι στη ζωή, στους αγώνες και στην αντιμετώπιση της ασθένειάς σου.
Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι λέξεις και οι φράσεις που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες τραγικές περιπτώσεις αποκτούν πραγματικό νόημα. Ναι, το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι τεράστιο…
Κατάφερες να αναστήσεις το 2015 το ετοιμοθάνατο Κίνημα, να το διευρύνεις, να το επανενώσεις και να δρομολογήσεις τη δυναμική του επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο, με τον προσωπικό σου αγώνα και τις δικές σου θυσίες.
Η παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω σου αποτελεί δέσμευση για όλους μας. Όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να σε ξεχάσουμε, αλλά θα συνεχίσουμε με πάθος τον αγώνα για το μεγάλο σου όραμα. Σου το οφείλουμε, το οφείλουμε στην πατρίδα.
Φώφη, πολυαγαπημένη μου αδελφούλα, συντρόφισσα και πρόεδρέ μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα παραμείνεις για πάντα στις καρδιές μας.
Αιωνία σου η μνήμη. Καλό ταξίδι, καλό Παράδεισο, καλή αντάμωση.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσα πολλά μάς πρόσφερες και μας δίδαξες με τη στάση ζωής σου, με τις ιδέες και τα οράματά σου, με την πίστη σου στους αγώνες και στη νίκη, με το ήθος και τις αξίες σου.
Ανδρέα, Αιμιλία, Γιώργο, Κατερίνα και Μαίρη, τα λόγια είναι φτωχά. Καλή δύναμη και κουράγιο. Θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για τη Φώφη μας…».

Κ. Μπακογιάννης: Από τους στυλοβάτες της Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνήλθε εκτάκτως, προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, τη Φώφη Γεννηματά.
Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της Γεώργιος Γεννηματάς. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Αναλυτικά, η εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η εξής :

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής», της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου που αντιμετώπισε με ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος την απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία.
Η Φώφη Γεννηματά, η γυναίκα με το ακαταμάχητο σθένος που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, υπήρξε από τους στυλοβάτες της Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους. Η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε, αποτελούν πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον αξιάγαστο τύπο της Ελληνίδας πολιτικού Φώφης Γεννηματά. Η Δημοτική Αρχή εισηγείται η κηδεία να πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, συμφώνως προς το επισυνημμένο εισηγητικό της αρμόδιας υπηρεσίας και να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων.»

ΠΙΤΑ 2017 “ΑΤΤΙΚΗ”

Γ. Σγουρός :Η δημοκρατική παράταξη θρηνεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Ο τ, Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός και η παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» αποχαιρέτησαν με την πλέον βαθιά οδύνη και συντριβή τη Φώφη Γεννηματά που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από γενναία και μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο.
«Η πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, με την οποία συμπορευτήκαμε επί μία οκταετία στην Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά όπου δώσαμε μεγάλες δημοκρατικές μάχες, μας έχει συγκλονίσει όλους.
Η Φώφη ήταν μια αέναη μαχήτρια της ζωής, αγωνίστρια και υπερασπίστρια των δημοκρατικών αξιών, άξια συνεχιστής του ονόματος και του οράματος του πατέρα της Γιώργου που αδιαμφισβήτητα θα ήταν υπερήφανος για τη διαδρομή και πορεία που διένυσε όλα αυτά τα χρόνια.
Η πολιτική, η αυτοδιοίκηση και ιδίως ο δεύτερος βαθμός τον οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση πετυχαίνοντας τον μετασχηματισμό του από το επίπεδο της αιρετής Νομαρχίας σε αυτό της αιρετής Περιφέρειας, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη την οποία κράτησε όρθια στις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της, της οφείλουν πάρα πολλά.
Φώφη μου τα λόγια είναι φτωχά, έφυγες νωρίς αν και είχες να δώσεις τόσα πολλά ακόμη…
Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στη δημοκρατική παράταξη που από σήμερα θρηνεί μια μεγάλη και αξεπέραστη απώλεια».

Γ. Μώραλης : Ένας ηθικός και έντιμος άνθρωπος.Μια ηγέτης

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Αποχαιρετώ με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη Γεννηματά. Μια πολύ δυνατή προσωπικότητα, που πάλεψε γενναία και με περίσσια αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή.
Μια γυναίκα που είχε μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσει χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα για τη σημασία της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο. Ένας ηθικός και έντιμος άνθρωπος. Μια καλή κόρη, αδερφή, αλλά κυρίως άριστη μητέρα. Μια καλή δημοκράτης πολιτικός. Έφυγε σήμερα σκορπίζοντας θλίψη σε όλους όσοι την γνωρίζαμε, στον πολιτικό κόσμο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Υπήρξε μια γυναίκα ηγέτης, η οποία από όποια θέση ευθύνης και αν πέρασε άφησε το στίγμα της.
Η συμβολή της ως αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής σε μια πολύ δύσκολη περίοδο ήταν πολύτιμη, καθώς κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον του. Στην οικογένειά της εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια. Φώφη μου θα είσαι πάντα στην καρδιά μου».

Κ. Ασκούνης : Σε αποχαιρετώ με πόνο ψυχής
Σε δήλωση του , ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας και από τους στενούς συνεργάτες της , Κώστας Ασκούνης , ανέφερε:
«Μεγάλη απώλεια για την πατρίδα μας και για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε από κοντά.Σε αποχαιρετώ με πόνο ψυχής».


Ι. Κουράκης: Θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , Γιάννηςε Κουράκης , δήλωσε :

«Έφυγε μια Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.

Η Φώφη Γεννηματά, της οποίας η αιφνίδια απώλεια μας συγκλονίζει, πορεύτηκε πάντα με ανθρωπιά, με ήθος και με γενναιότητα.

Έδινε πάντα δύσκολες μάχες με θάρρος και αξιοπρέπεια και μας ενέπνεε με την δύναμή και την αποφασιστικότητα της.

Στην πολιτική η ενασχόληση της ήταν συνώνυμο της μαχητικότητας, της εντιμότητας και της υπερηφάνειας.

Η συμβολή της στην ενότητα του Κινήματος και του προοδευτικού χώρου υπήρξε καθοριστική.

Το κενό που αφήνει πίσω της είναι πράγματι οδυνηρό.

Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στις καρδιές των προοδευτικών ανθρώπων και θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας».

Δ. Παπαστεργίου :Μαχήτρια της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης και της ζωής

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων ,Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε:
«Η Φώφη έφυγε αγωνιζόμενη
Η τραγική είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Αποχαιρετούμε α με βαθιά θλίψη μια μαχήτρια της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης και γενναία μαχήτρια της ζωής που έφυγε πρόωρα, αφήνοντας πίσω της ανεξίτηλο το αποτύπωμα των αγώνων της για την κοινωνική ευαισθησία, την ισότητα και του κοινωνικού πλεονάσματος της πολιτικής.
Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση της χώρας συμπαραστέκεται στην οικογένεια, στους φίλους της και σε όλους όσοι την αγαπούσαν.Θερμά συλλυπητήρια»

Ρόδη Κράτσα: Φωτεινό παράδειγμα μ’ εμβληματική σημασία για τις γυναίκες, για την πολιτική και την κοινωνία

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της , η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων . υπογράμμισε:

«Με οδύνη μάς πλημμύρισε η είδηση ότι η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη με τη βαριά αρρώστια που τη βασάνιζε και έφυγε από τη ζωή και την πολιτική δράση.
Συμμετέχω ολόψυχα στον πόνο της οικογένειάς της και στον πόνο της πολιτικής οικογένειας του «Κινήματος Αλλαγής».
Η Φώφη Γεννηματά, με τεράστια ψυχική και φυσική δύναμη, έδωσε μάχες σε όλες τις κρίσιμες περιόδους της πρόσφατης πολιτικής ζωής, με αρχές και ήθος, φέροντας μάλιστα το ιδιαίτερο βάρος της μητέρας και συζύγου και το βαρύ φορτίο του παράλληλου αγώνα για τη ζωή της.
Θα μείνει ένα φωτεινό παράδειγμα μ’ εμβληματική σημασία για τις γυναίκες, για την πολιτική και την κοινωνία.
Παρούσα πάντα στις δράσεις και τα κινήματα, για μια κοινωνία με υγιείς και ευημερούντες πολίτες, έχουμε πολλές φορές συναντηθεί και συνεργαστεί.
Με βαθιά συγκίνηση και τιμή αποχαιρετώ τη Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη».


Γ. Πατούλης : Άφησε τη σφραγίδα της, τόσο στην πολιτική ιστορία, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη συλλυπητήρια δήλωση του , ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης , τόνιζε :
«Η χώρα μας σήμερα πενθεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά μιας γυναίκας που άφησε τη σφραγίδα της, τόσο στην πολιτική ιστορία, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας. Αποτέλεσε μια μαχήτρια, όχι μόνο της πολιτικής, την οποία υπηρέτησε με ήθος και αυταπάρνηση, αλλά και της ζωής, ως γυναίκα και μητέρα. Ο πρόωρος χαμός της, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρας μας.
Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ μαζί της από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε και να διαπιστώσω από κοντά την εργατικότητα, την οξυδέρκεια και το μεγάλο πολιτικό της ένστικτο.
Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τους εύχομαι καλό κουράγιο».

Δ.Σ Πειραιά : Αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη ζωή της για να βοηθήσει τους πιο αδύναμους συμπολίτες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, σ΄έκτακτη συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε το εξής ψήφισμα :
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά.
Η Φώφη Γεννηματά, κληρονόμος ενός μεγάλου ονόματος και μιας μεγάλης προοδευτικής πολιτικής οικογενειακής παράδοσης, με σημαντική προσφορά στο Δημόσιο βίο της Ελλάδας, αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη ζωή της για να βοηθήσει τους κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Η προσφορά της ξεπερνάει τα όρια του πολιτικού της χώρου.
Αναγνωρίζουμε τους αγώνες της, τιμούμε τη μνήμη της και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής :
1. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά κτίρια της πόλης, κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας.

2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία».

ΠΕΔ Κρήτης : Έδωσε μεγάλες μάχες για την Αποκέντρωση, τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι Αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, εξέφρασαν την βαθιά οδύνη τους για την απώλεια της Φώφης Γεννήματα, με ψήφισμα που εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.
Το κείμενο του ψηφίσματος, ανάφερε τα εξής :
«Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης αποχαιρετούν με αισθήματα βαθύτατης οδύνης και συντριβής, την Φώφη Γεννηματά που έφυγε πρόωρα από τη ζωή δίδοντας μεγάλο αλλά άνισο αγώνα.
Οι Αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, πέραν από τα όσα η Φώφη Γεννηματά πρόσφερε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο υπέρ της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων του Ελληνικού λαού, δεν λησμονούμε και την Αυτοδιοικητική ιδιότητα της, την οποία τίμησε με έργα και δράσεις για μια οκταετία.
Θα έχουμε πάντα στις μνήμες μας και την περίοδο κατά την οποία υπηρέτησε με επιτυχία την Αυτοδιοίκηση, στην Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά, όπου με την αποφασιστικότητά, την μεθοδικότητα και την επιμονή που την διέκρινε έδωσε μεγάλες μάχες για τους Θεσμούς, την Αποκέντρωση, τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη.
Η Φώφη Γεννηματά πρόσφερε στον τόπο, την Δημοκρατία, την κοινωνία, ανεκτίμητες υπηρεσίες και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει.
Συμμετέχουμε ολόψυχα στο γενικό πένθος για την απώλεια της, εκφράζοντας τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της, τους φίλους και τους συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

Αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ Κρήτης θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία».

Π. Σημανδηράκης: Παρακαταθήκη ο επίμονος, δίκαιος και συνεπής αγώνας της
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αιφνίδιο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και επί σειρά ετών Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, απηύθυνε προς την οικογένεια και τους οικείους της ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη σε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού.
Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη.
Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο.
Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στα παιδιά, την οικογένεια και του οικείους της, τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια».

Δ.Σ Πατρέων: Πάλεψε για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για μια καλύτερη Ελλάδα, στο πλευρό των απλών πολιτών
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, σε έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος :
«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια ακούραστη μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής. Πάλεψε για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για μια καλύτερη Ελλάδα, στο πλευρό των απλών πολιτών και των προοδευτικών ανθρώπων πάντα με γνώμονα τα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Άφησε το στίγμα της στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην αιρετή Αυτοδιοίκηση υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης και με αξιοπρέπεια την κοινωνία και τη δημοκρατία από όποια θέση και αν κλήθηκε να το πράξει, συνεπής στις ιδέες και τις αρχές της, στον ηθικό και αξιακό της κώδικα.
Έδωσε όμως και σαν άνθρωπος μάθημα ζωής, καθώς αν και χτυπημένη από τον καρκίνο, κατάφερε να σταθεί όρθια, να συνεχίσει τις μάχες της και να αποδείξει ότι η θέληση και το πείσμα είναι τα όπλα μας απέναντι στην ασθένεια, αλλά και απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.
Μητέρα, σύζυγος, πολιτικός, πολίτης με ευαισθησίες και ανησυχίες, έγινε παράδειγμα για τις γυναίκες που διεκδικούν και κατακτούν αξιώματα ισορροπώντας με επιτυχία ανάμεσα στους πολλούς τους ρόλους αλλά και για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ίδια δοκιμασία του καρκίνου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πατρέων εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά και αποφασίζει:
1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας
2. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ι.Μαλανδράκης : Πρότυπο ήθους, μαχητικότητας, θάρρους και γενναιότητας.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε, διαχρονικά, μαχήτρια. Στην πολιτική ζωή , στον κοινωνικό στίβο , στην προσωπική της περιπέτεια υγείας. Δυναμική, διεκδικητική, με σημαντική προσφορά τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στον Κοινοβουλευτισμό, σε δύσκολες μάλιστα πολιτικά στιγμές για την παράταξή της, της οποίας ηγείτο τα τελευταία χρόνια.
Η πορεία της χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα, έχοντας ως ισχυρή παρακαταθήκη το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό του αείμνηστου πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων. Η στάση ζωής της και η διαδρομή της ως πολιτικός και ως γυναίκα αποτελούν πρότυπο ήθους, μαχητικότητας, θάρρους και γενναιότητας.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Δ.Σ Μοσχάτου –Ταύρου: Τίμησε την Αυτοδιοίκηση
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου που συνήλθε εκτάκτως , εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου–Ταύρου αποχαιρετά, με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση την Φώφη Γεννηματά.
Η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «έφυγε» από τη ζωή χθες το μεσημέρι σε ηλικία 57 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα παράδειγμα μαχητικότητας και πίστης, θάρρους και αξιοπρέπειας, γενναιότητας και ήθους.
Η Φώφη Γεννηματά ανήκε στα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μόνο συμπάθειες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Υπηρέτησε την παράταξή της και τον δημόσιο βίο με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση καθώς υπήρξε μία μαχήτρια της ζωής με μια σπάνια ευγένεια ψυχής. Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώριζε για το ήθος, την ακεραιότητα και την ευγένειά της.
Για την μάχη της που έδινε με την υγεία της είχε αναφερθεί ως εξής: «Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι. Μία είναι η ζωή, δεν επιστρέφει, κάθε στιγμή είναι μοναδική. Θέλει πάρα πολλή αγάπη, πολλή δύναμη να μη σε πάρει από κάτω, να μη ζεις συνέχεια μέσα στην αγωνία». Ο πατέρας της είπε κάτι που δεν το ξέχασε ποτέ «θα παλέψω να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας».
Η Φώφη Γεννηματά εκτός από την κεντρική πολιτική σκηνή που πρωταγωνίστησε, τίμησε και υπηρέτησε τη Αυτοδιοίκηση ως αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσει σε βάθος τα προβλήματα των Δήμων. Επίσης, η Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη γυναίκα υπερνομάρχης της Αθήνας– Πειραιώς και Πρόεδρος της ‘Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (2003 – 2007) ενώ ορίστηκε μέλος της 12μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ.
Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε το Δήμο μας και ήταν παρούσα σε όλες τις διεκδικήσεις που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας της από διάφορες θέσεις. Η πιο σημαντική της συνεισφορά ήταν και παραμένει η μαχητική της στάση στο θέμα της ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου. Από τις αρχές του 2000 με τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» που επεδίωκαν την κερδοσκοπική αξιοποίηση του Φαληρικού μετώπου και μέχρι πριν από λίγους μήνες με την εμπλοκή της Β΄ Φάσης των έργων στην παραλιακή ζώνη, η Φώφη Γεννηματά στεκόταν ενεργά δίπλα μας με παρρησία.
Στις 3 Οκτωβρίου του 2016 ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ως βουλευτής της περιφέρειάς μας, ανέλαβε την πρωτοβουλία για ένα
οδοιπορικό συζήτησης και επικοινωνίας με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Το οδοιπορικό επέλεξε να το ξεκινήσει από το Δήμο μας, που όπως είχε δηλώσει «-τον διακρίνει η μακρόχρονη δημοκρατική του πορεία» και μας ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της πόλης. Πραγματοποιήσαμε ειδική ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε με το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους φορείς της πόλης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας, ώστε να συμβάλλει στην επίλυσή τους.
Στις 15 Ιουνίου του 2021 η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το εργοτάξιο του παραλιακού μετώπου στηρίζοντας τις διεκδικήσεις του Δήμου μας και δήλωσε: «Είναι έργο εμβληματικό, αναπτυξιακό, έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Έργο με θετικές επιπτώσεις και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Η χρηματοδότησή του επιβάλλεται να προχωρήσει το ταχύτερο με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής και επιπλέον είναι απαραίτητο να συσταθεί δημόσιος φορέας διοίκησης/διαχείρισης του, με συμμετοχή των Δήμων».
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά αποφασίζει:
• Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην τρέχουσα συνεδρίαση.
• Να έχει μεσίστιες τις σημαίες σε όλα τα Δημοτικά κτίρια κατά την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.
• Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ,στους οικείους της καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Γ. Καπλάνης: Αποχαιρετάμε το φωτεινό κορίτσι της αλλαγής, τη Φώφη Γεννηματά
Ο τέως δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και επικεφαλής της παράταξης «Η δική μας πόλη» Γιώργος Καπλάνης, δήλωσε:

«Αποχαιρετάμε το φωτεινό κορίτσι της αλλαγής, τη Φώφη Γεννηματά. Όλα αυτά τα χρόνια ξεχώρισε για την γενναιότητά της, το δυναμισμό της, την αξιοπρέπειά της και τον ανθρωπισμό της.
Η Φώφη θα μείνει στην ιστορία για την μαχητικότητά της και το θάρρος της να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες από μικρή. Θα γίνει παράδειγμα σε όλους μας να προσπαθούμε πάντα να ξεπερνάμε όσα εμπόδια μας φέρνει η ζωή.
Την ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε στην χώρα και στην κοινωνία μας από την αρχή μέχρι το τέλος ως πολιτικός μα πάνω από όλα ως άνθρωπος.
Το χαμόγελό της θα παραμείνει ζωντανό στις καρδιές μας.
Καλό ταξίδι!»

Κ. Αγοραστός : Η δράση της ιστορική παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός , δήλωσε :
«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά που έδωσε μέχρι τέλους, με αξιοθαύμαστη γενναιότητα και αξιοπρέπεια, τη μάχη για τη ζωή. Μια σπουδαία αγωνίστρια πολιτικός, που με τη ζωή και τις επιλογές της, έκανε στη πράξη υπέρβαση του εαυτού, για να υπηρετήσει και να προσφέρει στον τόπο της. Ο πρόωρος θάνατός της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας, στην οποία έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα. Η δράση της, αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές και την πορεία του Κόμματος που υπηρέτησε με συνέπεια».

Δ.Σ Ηρακλείου: Με σημαντική προσφορά στην κοινωνική συνοχή και την τοπική δημοκρατία

Σε ψήφισμα του , το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου , τονίζει τα εξής :
«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε γενναία, αγαπούσε τη ζωή, χωρίς το φόβο του θανάτου.
Υπηρέτησε με συνέπεια, τις αρχές και τις αξίες της, -βαριά κληρονομιά της οικογένειας της- την παράταξη της, την ηγεσία της οποίας ανέλαβε στην δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της, για τη συνοχή και την αναγέννηση της οποίας αγωνίσθηκε όρθια ως την τελευταία στιγμή.
Πιστή στη δύναμη του διαλόγου και της συνεννόησης , υποστήριζε διαχρονικά και αταλάντευτα την ανάγκη χάραξης Εθνικής Στρατηγικής για τα μείζονα. Με σημαντική προσφορά στην πατρίδα, τον κοινοβουλευτικό διάλογο , τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και την τοπική δημοκρατία, όπου άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Κ. Ζέρβας : Παρούσα σ΄όλες τις μάχες

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας
δήλωσε :

« Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά μάς γεμίζει θλίψη.
Πολλές φορές η εικόνα μιας γυναίκας πολιτικού, αγωνίστριας, μητέρας, που είναι παρούσα σε όλες τις μάχες της ζωής, μας κάνει να ξεχνάμε την ανθρώπινη διάσταση.
Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά, κρατώντας τη μαχητικότητά της, την αξιοπρέπειά της, το ήθος αλλά και την προσφορά της.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, στην οικογένειά της.
Να τη θυμάστε με δύναμη”.


Ν. Μπάμπαλος : Ξεχώριζε για το ήθος και τη γενναιότητα της

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής ,Νίκο Μπάμπαλος, στοπ συλλυπητήριο μήνυμα του ανέφερε :
«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά μας γεμίζει όλους θλίψη. Ήταν μια πολιτικός που ξεχώριζε για το ήθος της, κυρίως όμως ήταν μια γενναία γυναίκα που έδωσε μια δύσκολη μάχη. Συλλυπητήρια στους οικείους της».

Θ. Αμπατζόγλου : Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος το δημόσιο βίο και την τοπική αυτοδιοίκηση

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου . τόνιζε:
«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, η οποία μέχρι και την ύστατη στιγμή έδωσε με αξιοπρέπεια ένα γενναίο αγώνα που δυστυχώς ήταν άνισος.
Η εκλιπούσα υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος το δημόσιο βίο, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, με πίστη στις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Β. Λαμπρινός: Με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές

Σε συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού , αναφέρονταν τα εξής :
«Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας.
Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της».

ΠΕΔ-ΚΜ : Την αποχαιρετούμε με θλίψη και βαθύ σεβασμό

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) αποχαιρέτησε «με θλίψη και βαθύ αίσθημα σεβασμού τη Φώφη Γεννηματά, μια πολιτικό με ισχυρή προσωπικότητά που άφησε το δικό της αποτύπωμα στο δημόσιο βίο, και μια γυναίκα που πάλεψε μέχρι τέλους, δίνοντας μια άνιση μάχη, με σθένος και αξιοπρέπεια».
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του κόμματος της.

Ιγν. Καιτεζίδης: Ο πολιτικός κόσμος είναι αναμφίβολα φτωχότερος, όπως και η δημόσια ζωή

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε:
«Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τη Φώφη Γεννηματά. Μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, παρότι έδωσε τιτάνιο αγώνα για να την κερδίσει.
Η είδηση του θανάτου της γυναίκας που έδωσε πολυετή μάχη με τον καρκίνο με αξιοπρέπεια και γενναιότητα, μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της συγκλόνισε την Ελλάδα, τον πολιτικό κόσμο και την αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος.
Πέρα από πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, σήμερα φεύγοντας από κοντά μας, αφήνει πίσω της σημαντικό αποτύπωμα ήθους και αγωνιστικότητας.
Ο πολιτικός κόσμος είναι αναμφίβολα φτωχότερος, όπως και η δημόσια ζωή της χώρας. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια από την αυτοδιοίκηση στην οικογένεια της στις δύσκολες στιγμές που περνά. Καλό της ταξίδι».

Μ. Φραγκάκης : Πλήγμα για την πολιτική ζωή του τόπου

Σε συλλυπητήρια δήλωση του , ο δημαρχος Μινώα Πεδιάδας, Φραγκάκης Μανώλης, ανέφερε :
« Η Φώφη Γεννηματά ήταν μία γυναίκα που τίμησε το κοινοβούλιο και την πολιτική.
Ο πρόωρος θάνατος της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή του τόπου και προκαλεί βαθιά θλίψη.
Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και έδωσε τον αγώνα της με αξιοπρέπεια και θάρρος, μέχρι τέλους.
Η είδηση του θανάτου της με έχει συγκλονίσει.
Θερμά συλλυπητήρια στους συνοδοιπόρους της, στην ζωή και την πολιτική».


Θ. Μπέγκας: Η χώρα έχασε μια πολιτικό βαθιά δημοκρατική
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και τ. Δήμαρχος , Θωμάς Μπέγκας, καθώς και όλα τα μέλη της εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.
«Η είδηση της απώλειάς της μας συγκλονίζει όλους. Η χώρα έχασε μια πολιτικό βαθιά δημοκρατική, με συνέπεια στους αγώνες που έδωσε για την πρόοδο του τόπου.
Ο τρόπος με τον οποίο πορεύτηκε τόσο στον πολιτικό της βίο όσο και στην αντιμετώπιση της ασθένειάς της αποτελούν παράδειγμα αξιοπρέπειας.
Υποκλινόμαστε μπροστά στη σορό της.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Π.Σ Δυτ. Μακεδονίας: Μεγάλη απώλεια για όλους μας

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του , το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε
«Η Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, είμαστε συντετριμμένοι με την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.
Μια σπουδαία γυναίκα που έδωσε μια άνιση πολύχρονη μάχη μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια, θάρρος και γενναιότητα.
Μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα με πίστη στη σύγχρονη δημοκρατία, στις προοδευτικές ιδέες και μεταρρυθμίσεις, που άφησε το στίγμα της τόσο στην Αυτοδιοίκηση, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι μια μεγάλη απώλεια για όλους μας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει τη συμπαράσταση και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.
Καλό ταξίδι Φώφη!»

Π. Γεωργακοπούλου: Η στάση της ας αποτελέσει σύμβολο θάρρους για όλους

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της , η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου , ανέφερε :
«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τη βαθιά μου θλίψη στους οικείους της Φώφης Γεννηματά, μέσα από αυτή την απώλεια η πατρίδα μας θρηνεί όχι μόνο μια εξαιρετική πολιτικό, αλλά και έναν εξαίρετο άνθρωπο που πάλεψε γενναία με τις δυσκολίες της υγείας της, η στάση της ας αποτελέσει σύμβολο θάρρους για όλους. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό για το πολιτικό της ήθος, την ευγένεια ψυχής και την αξιοπρέπειά της».

Αναστ. Χαλκιά: Αγωνίστρια της ζωής

Στο δικό της μήνυμα, η δήμαρχος δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, δήλωνε:
«Δεν σε γνώρισα ποτέ από κοντά αλλά πάντα σε παρακολουθούσα μου άρεσε η ηρεμία σου η ισορροπημένη σκέψη σου και ότι ήσουν αγωνίστρια της ζωής .
Οι ρόλοι της ζωής σου πολλοί και σημαντικοί πρόεδρος, σύζυγος μα πάνω από όλα μάνα.Μόνο μια γυναίκα γνωρίζει πώς μπορεί και ανταποκρίνεται σε όλα τα παραπάνω και συ το απέδειξες .
Καλό ταξίδι Φώφη Γεννηματά».

Απ. Τζιτζικώστας : Μεγάλη πολιτικός που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τη
Στο συλλυπητήριο μήνυμα του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , δήλωσε :
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μιας αληθινής μαχήτριας, μιας γυναίκας πρότυπο γενναιότητας, ήθους και αξιοπρέπειας. Μιας μεγάλης πολιτικού που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Ριζοσπαστική Κίνηση ΒΒΒ: Άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στο πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας
Σ’ ανακοίνωση της , η Δημοτική Ριζισπαστική Κίνηση Βάρης –Βούλας-Βουλιαγμένης ,ανέφερε :
«Συγκίνηση και θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά, της συνδημότισσας και πολιτικού.
Έφυγε νωρίς αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της και το πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.
Ενεργή και δραστήρια γυναίκα που στάθηκε άξια κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, πάλεψε επί χρόνια τον δαίμονα της αρρώστιας, μένοντας ταυτόχρονα άξια πολιτικός και μητέρα, παράδειγμα για όλους.
Τα θερμότερα μας συλλυπητήρια στους φίλους και στους οικείους της».

Γ. Παπαδημητρίου: Η στάση της παράδειγμα για όλους.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Ηράκλειο Μαζί» , Γιώργος Παπαδημητρίου , δήλωσε
«Ευγενική, μαχήτρια, ανθρώπινη. Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Η στάση της παράδειγμα για όλους. Έδωσε κουράγιο και δύναμη σε όλους όσους δίνουν την άνιση μάχη με τον Καρκίνο. Ο Θεός να την αναπαύει. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Ι. Λώλος : Δυναμική και έντιμη προσωπικότητα
Ο δήμαρχος Ηγουμενίστας , Γιάννης Λώλος , στο συλλυπητήριο μήνυμα του, τόνιζε :
«Με εκτίμηση και σεβασμό στη δυναμική και έντιμη προσωπικότητα της Φώφης Γεννηματά, σήμερα όχι μόνο ως πολιτικοί αλλά κυρίως ως άνθρωποι, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια μιας ξεχωριστής γυναίκας, που έχασε τη μάχη για τη ζωή με το κεφάλι ψηλά.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ».

Τ. Μαυρίδης : Είχε αστείρευτο πολιτικό πολιτισμό, που διδάχθηκε από την οικογένεια της

Για την απώλεια της , ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης προέβη στην εξής δήλωση:
«Η Φώφη Γεννηματά πορεύθηκε στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο πάντα με αξιοπρέπεια με εντιμότητα, πολιτικό ήθος, αξίες και ιδανικά για την Ελλάδα και με ένα αστείρευτο πολιτικό πολιτισμό, που διδάχθηκε από την οικογένεια της. Υπήρξε σε όλη της τη ζωή παράδειγμα γενναιότητας, καθώς αντιμετώπισε με θάρρος και έδωσε μάχες με τον καρκίνο. Την αποχαιρετούμε με σεβασμό και θα θυμόμαστε όλοι το αστείρευτο χαμόγελο της, την αξιοπρέπεια της και το πολιτικό της ήθος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».


Ι. Βούρος: Έδινε εδώ και χρόνια μία άνιση μάχη με θάρρος
Στο συλλυπητήριο μήνυμα του , ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, ανέφερε :
«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους.
Η Φώφη Γεννηματά έδινε εδώ και χρόνια μία άνιση μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια, ξεχωρίζοντας για το ήθος και την ευγένειά της.
Εκ μέρους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους της, τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια».

Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων : Άφησε το στίγμα της

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εξέφρασε την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σ΄ανακοίνωση της , τόνιζε:
Η Φώφη Γεννηματά άφησε το στίγμα της στην πολιτική σκηνή της χώρας. Άφησε το στίγμα της στην κοινωνία με την δύναμη και την γενναιότητα που επέδειξε μέχρι το τέλος.
Θα λείψει από την Βουλή και από την χώρα.

Γ. Παναγόπουλος: παράδειγμα σθένους και αξιοπρέπειας
Ο δήμαρχος Σαλαμίνας , Γιώργος Παναγόπουλος , δήλωσε :
«Αποχαιρετάμε σήμερα μια γενναία γυναίκα, έναν άνθρωπο μαχητή της ζωής και μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα. Έδωσε μάχες, κέρδισε αγώνες. Αποτέλεσε παράδειγμα σθένους και αξιοπρέπειας τόσο στον προσωπικό όσο και πολιτικό της βίο. Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της και στους συνεργάτες της».