Στο ζήτημα της «Τεχνόπολης», αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου , Αλέξανδρος Καχριμάνης ,στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι απαιτείται απαλλοτρίωση έκτασης , για την οποία δεν έχει σχετική αρμοδιότητα η Περιφέρεια.
Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε, μεταξύ άλλων:
« Έχουμε απαντήσει αρκετές φορές, ότι το ένα έργο, δεν αναιρεί το άλλο. Υπάρχουν όμως δύο σημαντικές λεπτομέρειες: Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας είναι προϊόν ζήτησης των εταιριών που ήδη έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στα Γιάννενα, οι οποίες έθεταν ως προϋπόθεση την εξεύρεση χώρου δίπλα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Η δεύτερη λεπτομέρεια, έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό: Η έκταση που χρησιμοποιείται για το Πάρκο είναι δημόσια, η οποία παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια. Αντίθετα η προτεινόμενη έκταση για την Τεχνόπολη ανήκει σε διάφορους ιδιώτες, από τους οποίους και θα πρέπει να αγοραστεί ή να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος. Και όπως αντιλαμβάνεστε η Περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης τόνισε:
«Γενικά, είμαστε σε ένα καλό σημείο, επανεκκίνησης της διαδικασίας ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και ας μη βιάζονται ορισμένοι να βγάζουν συμπεράσματα. Αγώνας γίνεται και σε ο, τι μας αφορά δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουμε αν δεν φθάσουμε σε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συζήτηση που κάνουμε όλο αυτό τον καιρό ιδιαίτερα, τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κ. Τασούλα, τον Υπουργό κ. Άκη Σκέρτσο, τον αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Ν. Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Σενετάκη και σε προγενέστερη περίοδο τους κ.κ. Σκυλακάκη, Δήμα και τον κ. Αθ. Κυριαζή, που ήταν και είναι γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας».

Προηγούμενο άρθροΣημαντική τιμή στον Λ. Κυρίζογλου από την Εκκλησία
Επόμενο άρθρο