Στο έσχατο σημείο , να χρησιμοποιήσουν την ιστορική ομάδα της Νίκαιας , τον Ιωνικό, για την εξυπηρέτηση των μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων τους και τη στόχευση συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων τους , κατέφυγαν παράγοντες της πόλης.
Λησμονώντας και αδιαφορώντας για τη μεγάλη ιστορία της ομάδας , τα αρνητικά παραδείγματα –πρακτικές του παρελθόντος που την είχαν οδηγήσει στο ναδίρ αλλά και τα διδάγματα απ΄όλα αυτά , κυρίως δε το γεγονός ότι η ομάδα με τη σημερινή ικανή ηγεσία της , έχει φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο , που κανείς δεν διανοείτο πριν λίγα μόλις χρόνια , θέλησαν να την κάνουν «κλωτσοσκούφι» για την εκπλήρωση των σκοπιμοτήτων τους.


Η σιωπή τους ,μετά τη δημόσια απάντηση της παράταξης « Δημοκρατική Συνεργασίας Νικαίας» , επικεφαλής της οποίας είναι ο Άκης Τούντας και σε βάρος της οποίας επιχειρήθηκε η «προβοκάτσια» αποκαλύπτει την ενοχή τους:
Σιωπή ενοχική υπήρξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που τέθηκε πάλι από τον κ. Τούντα το ερώτημα ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που παραπλάνησαν την ιστορική ομάδα της πόλης .
Σιωπή Ενοχική και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , όταν το ίδιο ερώτημα , έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος , Βαγγέλης Βότσης , της παράταξης Τούντα αποκαλώντας ψεύτες και συκοφάντες εκείνον ή εκείνους που εσκεμμένα τον στοχοποίησαν διαστρεβλώνοτας όσα είχε πει και παραπληροφορώντας τον Ιωνικό.


Απάντηση Τούντα
Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Νικαίας»
« Με την ευκαιρία σχετικής δημοσίευσης της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ στην οποία αναφέρονται ανακρίβειες σχετικά με την τοποθέτηση μας στην Οικονομική Επιτροπή δια του εκπροσώπου μας, για την έγκριση ή μη των δαπανών στο Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης και προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
H σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε σαν 1ο θέμα την έγκριση σχεδίου 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη οικονομικού έτους 2021 κι όχι “προτεινόμενα έργα στο γήπεδο του Ιωνικού”.
Στην τοποθέτησή μας αναφερθήκαμε αποκλειστικά στο σκέλος των εσόδων και συγκεκριμένα σε εγγραφή ποσών 5.203.421,62 € για την “Αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών” και σε εγγραφή 1.143.559,00 € για την “Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων” για τα οποία ζητήσαμε διευκρινίσεις από τα παρόντα στελέχη της Δημοτικής αρχής. Όχι μόνο δεν μας δόθηκαν διευκρινίσεις αλλά υπήρξε ρητή δήλωση ότι αγνοούν το περιεχόμενο.
Εκτός των δύο προαναφερθέντων επίμαχων σημαντικού ύψους εγγραφών, δηλώσαμε ότι οι υπόλοιπες εγγραφές, (μεταξύ των οποίων και οι δαπάνες που αφορούσαν έργα για το γήπεδο του Ιωνικού) αφορούν αυτονόητες μεταβολές κωδικών Προυπολογισμού για τις οποίες δεν έχουμε τη παραμικρή αντίρρηση και τις υπερψηφίζουμε. Ιδιαιτέρως, υπερψηφίσαμε τις δαπάνες για την εγκατάσταση Τουρνικέ, την προμήθεια και τοποθέτηση καθισμάτων, την προμήθεια λογισμικού για σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εισιτηρίων, την προμήθεια και εγκατάσταση στεγάστρου. Επίσης υπερψηφίστηκε και η δαπάνη Αποδοχών εκτάκτων υπαλλήλων ΟΑΕΔ.
Για τα έργα στο γήπεδο του Ιωνικού αλλά και στο ΔΑΚΝ ΠΛΑΤΩΝ έχουμε υπερψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια τα πάντα, ασκώντας μάλιστα κριτική για τις σχετικές καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί.
Υπερψηφίσαμε ακόμα και την έγκριση , εκ των υστέρων, της αναθεώρησης της δαπάνης για τον χλοοτάπητα, λόγω προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στο υπόστρωμα, παρότι είχε παρέλθει τετράμηνο και τα έργα είχαν ήδη ολοκληρωθεί.
Με επιμέλεια μελετούμε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το γήπεδο.
Όταν μάλιστα προ μηνός ήλθε στην Οικονομική Επιτροπή θέμα με τους όρους διακήρυξης για σύμβαση συντήρησης του χλοοτάπητα του γηπέδου, εμείς ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως να απαλειφθεί ο απαράδεκτος όρος για 6ωρη ΜΌΝΟ εβδομαδιαία χρήση! Προς έκπληξη των παρόντων εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής που δεν είχαν αρκούντως μελετήσει το θέμα.
Για μας προέχει το Συμφέρον της Πόλης και των ομάδων της. Θέλουμε να δούμε τον Ιωνικό Νικαίας αλλα και ολες τις άλλες ομάδες της Πόλης μας όσο ψηλότερα γίνεται. Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.
Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα ότι, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης παραπληροφόρησης που διοχετεύτηκε από «γνωστούς» κύκλους της Πόλης, και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε».

Ιωνικός

Η επίμαχη ανακοίνωση του Ιωνικού εξαιτίας της παραπληροφόρησης που του έγινε, έχει ως εξής :

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την σημερινή τοποθέτηση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νικαίας Αγ. Ιωάννη Ρέντη στην Οικονομική Επιτροπή. Όπου, τα έργα στο γήπεδο της Νεάπολης, πέρασαν μόνο με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου κ. Γιώργου Ιωακειμίδη. Και επί της ουσίας, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής υπέρ της αδειοδότησης, προκειμένου η ομάδα μας να παίζει στο γήπεδο της Νεάπολης, δηλαδή στο γήπεδο της Πόλης, δεν ψηφίστηκε από άλλη παράταξη…
Αναλυτικά. Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, ενώ καταψήφισε τον προϋπολογισμό στην παρούσα συνεδρίαση, ψήφισε “παρών” κατανοώντας τις ανάγκες εργασιών στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, η παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας με επικεφαλής τον Κανέλλο Τούντα και δια του εκπροσώπου Βαγγέλη Βότση, καταψήφισε όλα τα προτεινόμενα έργα στο γήπεδο!
Πραγματικά, αυτή η στάση της συγκεκριμένης παράταξης προκαλεί πολλά ερωτηματικά και αδυνατούμε να την κατανοήσουμε, ως ΠΑΕ Ιωνικός. Η θέση μας είναι η εξής. Κανένας δεν μπορεί να ασκεί αντιπολίτευση στην πλάτη του Ιωνικού.
Η ομάδα μας, ύστερα από 14 χρόνια και μετά από τεράστια προσπάθεια, υπερβάσεις αγωνιστικές και οικονομικές με την σφραγίδα της διοίκησης Τσιριγώτη, κατάφερε να επανέλθει στη φυσική της θέση. Εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται. Στα μεγάλα σαλόνια. Θα περιμέναμε, όλες οι παρατάξεις ομόφωνα, να στηρίξουν την προσπάθεια για να παίξει ο Ιωνικός από το πρώτο παιχνίδι της επιστροφής του στην Super League στην έδρα του. Στο γήπεδο της Νεάπολης. Στο σπίτι του.
Επιθυμούμε, ως ΠΑΕ Ιωνικός, να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ιωακειμίδη για την στήριξη, τον αγώνα και τη δέσμευση του, πως η ομάδα μας στην ιστορική στιγμή της επιστροφής της στα μεγάλα σαλόνια, θα έχει διαθέσιμο και έτοιμο το γήπεδο της Νεάπολης».