Την συμπαράσταση και απόλυτη στήριξη της στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, «όπως και στον αγώνα που δίνουν για να ακυρωθεί το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου», εξέφρασε , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).
Ο Σύλλογος Εργαζομένων, μεταξύ άλλων δράσεων και με σκοπό να ανατραπεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να ανατεθεί σε ιδιώτες εργολάβους η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
«Είμαστε ενάντια στο «ξεπούλημα» των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. με μόνο στόχο τα κέρδη για εργολάβους-επιχειρηματίες και θα παλέψουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να προστατευθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί και την μοναδική εγγύηση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, εργαζόμενοι και πολίτες θα πληρώσουν ακριβά τα τερτίπια της κυβέρνησης και των Αιρετών να βάλουν από το… παράθυρο του ιδιώτες «φίλους» τους στους Δήμους και να τους παραδώσουν Υπηρεσίες και αρμοδιότητες «φιλέτα» για εύκολο κέρδος» καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ .