Home -top ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αδιαφορεί ο Βορίδης για τον εμβολιασμό των εργαζομένων των δήμων για...

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αδιαφορεί ο Βορίδης για τον εμβολιασμό των εργαζομένων των δήμων για τον κορωνοιό

Θεσμική υποχρέωση των Δημάρχων και των Δημοτικών Αρχών είναι η προστασία των εργαζομένων των δήμων από τον κορωνοιό και οφείλουν να
αποτελέσει άμεση προτεραιότητα τους , ο εμβολιασμός των εργαζομένων στους Δήμους,ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες νευραλγικές υπηρεσίες
Αυτό τονίζει ,η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σ΄ανακοίνωση της και επικαλείται τόσο τη διεθνή βιβλιογραφία και ανάλογες διεθνείς ορθές πρακτικές , απαιτώντας την κατά προτεραιότητα εμβολιασμό στους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται:
• Στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και σε Δομές Υγείας των Δήμων, π.χ. Κοινωνικοί Λειτουργοί, επαγγελματίες υγείας και Δημόσιας Υγείας, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κ.λπ. Κοινωνικά Προγράμματα.
• Στη Δημοτική Αστυνομία.
• Στις Δημοτικές Συγκοινωνίες.
• Στους εργαζόμενους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).
• Στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς (Παιδαγωγικό. Βοηθητικό και Διοικητικό Προσωπικό).
• Σε όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.).
• Σε εργαζόμενους που συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες και την κατηγορία Α.Μ.Ε.Α.
Στη συνέχεια τονίζει , ο εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί σταδιακά και σε όλο το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που εξυπηρετεί κοινό αλλά και σε όλους και όλες που εργάζονται σε αντίστοιχες θέσεις των Ο.Τ.Α. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
« Είναι σε όλους γνωστό ότι οι Ο.Τ.Α., από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης. Το προσωπικό των Δήμων βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή – και σε συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας – προφέροντας ζωτικές υπηρεσίες για την ομαλή λειτουργία των πόλεων, την εξυπηρέτηση των πολιτών, και συμβάλλοντας έμπρακτα στην προστασία της Δημόσιας Υγείας», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Exit mobile version