Νέα ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για την έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας. Όπως σημειώνουν , «από την προηγουμένη ερώτηση που έχουμε καταθέσει (1066 -10/11/2021) δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια που να αναβαθμίζει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας» και προσθέτουν :.
«Η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που κλιμακώθηκε και μέσα στην πανδημία, ευθύνεται για τις τεράστιες ελλείψεις. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας χειροτερεύει.
Το Κέντρο Υγείας Νίκαιας καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής της Νίκαιας, αλλά και άλλων περιοχών, όπως του Κορυδαλλού, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή.
Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παρά το γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό δουλεύει σε συνθήκες εντατικοποίησης δεν αλλάζει την κατάσταση. Συγκεκριμένα:
Δεν υπάρχει καθόλου παθολόγος, ο χειρουργός συνταξιοδοτείται και δεν υπάρχει άλλος να καλύψει τη θέση του. Δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος, ούτε ψυχολόγος.
Η μία από τις 2 παιδιάτρους που βρίσκεται στο Κ.Υ. Νίκαιας, έχει έρθει από το ΠΕΔΥ Περάματος, με αποτέλεσμα να έχει αποδυναμωθεί και το Πέραμα.
Δεν υπάρχει ακτινολόγος και έτσι τα δυο μηχανήματα υπερήχων που υπάρχουν στο κέντρο μένουν ανενεργά, αφού δεν υπάρχει προσωπικό να τα χειριστεί.
Με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ., πρακτικά είναι ελάχιστες οι απογευματινές βάρδιες, οπότε δεν κλείνονται ραντεβού για το απόγευμα.
Τέλος, οι ήδη λιγοστοί γιατροί μπαίνουν εκ περιτροπής και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα για covid, οπότε ακόμα και κλεισμένα ραντεβού ακυρώνονται, με ό,τι αυτό σημαίνει για την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας των ασθενών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι άμεσα μέτρα θα λάβει για να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες με προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας, που ταυτόχρονα εξυπηρετεί περισσότερες γεωγραφικά περιοχές, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια οι υγειονομικές ανάγκες όσων ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή».
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μανωλάκου Διαμάντω, Γκιόκας Γιάννης,Κανέλλη ΛιάναΚατσώτης Χρήστος και Παφίλης Θανάσης

Προηγούμενο άρθροΓ. Πέτρου:Να συνεχίσει το Ηράκλειο να πηγαίνει μπροστά!
Επόμενο άρθροSOS για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη