«Προστατεύουμε το περιβάλλον, γιατί είναι το σπίτι όλων μας». Το μήνυμα αυτό έστειλαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στη Μαθητική Περιβαλλοντική Σύνοδο Κορυφής Wonder Summit, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Μαμαγαία» και «Καλλιστώ».
«Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στέλνουν ένα σπουδαίο μήνυμα προς όλους: Ότι τα ίδια τα παιδιά δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και ότι με τις δικές τους δυνάμεις θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό, για να τον προστατεύσουν», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, τονίζοντας ότι «στην πραγματικότητα η δύναμη που έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγάλη, αφού αυτά είναι που κρατάνε το μέλλον στα χέρια τους».
Την ανάγκη κάθε πολίτης ξεχωριστά να γίνει συμμέτοχος στις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, υπογραμμίζοντας: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η ομορφότερη πόλη στον κόσμο. Από μας εξαρτάται».
Το Wonder Summit ήταν μια διήμερη μαθητική σύνοδος με θέμα το περιβάλλον από και για τους μαθητές. Στο πρόγραμμα, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων ομιλίες, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια και στρογγυλές τράπεζες, συμμετέχουν 286 μαθητές, 15 εκπαιδευτικοί και 28 φοιτήτριες του ΑΠΘ.

Προηγούμενο άρθροΔεκάδες μελλοντικοί « πρωταθλητές» στη γιορτή του Τένις, στο Χαϊδάρι
Επόμενο άρθροΠροσπάθειες για μια καθαρότερη Καρδίτσα