Οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους οικισμούς και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αποτελούν μια από τις μεγάλες προτεραιότητες του Αλέξη Καλοκαιρινού, υποψηφίου Δημάρχου, ο οποίος συνεχίζει τις συναντήσεις του με δημότες της υπαίθρου, από την οποία ξεκίνησε την προεκλογική του δράση.
Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στο πλαίσιο αυτό είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην Δημοτική Ενότητα Τεμένους και συγκεκριμένα στον Προφήτη Ηλία και στο Κυπαρίσσι, Καλό, Ρουκάνι, Γαλένι, Καρκαδιώτισσα, οικισμούς της ενδοχώρας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιστορικούς οικισμούς που σαφέστατα απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.
Συνάντηση με τους κατοίκους στον Προφήτη Ηλία και στο Κυπαρίσσι και στους οικισμούς Καλός, Γαλένι, Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου περπάτησε στους οικισμούς, ξεναγήθηκε από τα Κοινοτικά Συμβούλια, αντάλλαξε σκέψεις με ανθρώπους με πλούσια κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική δράση. Ο κύριος Καλοκαιρινός και η συνοδεία του συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και κατέγραψε τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Στον Προφήτη Ηλία τονίστηκε από τους κατοίκους το πρόβλημα με το οδικό δίκτυο και την πρόσβαση στο χωριό, καθώς βέβαια και ζητήματα αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης.
Από τους κατοίκους στο Κυπαρίσσι και τους οικισμούς (Καλός, Γαλένι, Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα) δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της άρδευσης, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των καλλιεργειών τους καθώς και εκείνο της αγροτικής οδοποιίας.
Προοπτικές για κάθε περιοχή
Στις συναντήσεις που έγιναν στο Κοινοτικό Κατάστημα του κάθε χωριού καθώς και στα καφενεία, υπογραμμίστηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο, Αλέξη Καλοκαιρινό, πως κάθε χωριό θα πρέπει να αναδείξει τα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητα του, επενδύοντας σε στοιχεία της ιστορίας του, όσο και στις ιδιαίτερες παραγωγικές και πολιτιστικές δράσεις, στο φυσικό περιβάλλον.
Προφήτης Ηλίας
Τονίστηκε η δυνατότητα αξιοποίησης της ιδιαίτερης δυναμικής και της ζωντάνιας του χωριού σε συνδυασμό με το επιβλητικό κάστρο «Τέμενος» του Νικηφόρου Φωκά. Η παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα προϊόν που θα ενταχθεί στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής.
Κυπαρίσσι
Η ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής καθώς και τα περιποιημένα σπίτια με τις ολάνθιστες αυλές, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για το σχεδιασμό τόνωσης της περιοχής.
Από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό τονίστηκε πως για όλη την ύπαιθρο θα σχεδιαστεί σειρά παρεμβάσεων που θα κάνουν όμορφη και ποιοτική την καθημερινότητα των δημοτών, καθώς και μια σειρά πρωτοβουλιών που θα έχουν ως στόχο την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη τους.
«Με σχέδιο και σωστό προγραμματισμό θα αναδείξουμε την ύπαιθρο σε σημείο αναφοράς του Δήμου Ηρακλείου. Τα χωριά αυτά μπορούν και πρέπει να ζωντανέψουν», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Αλέξης Καλοκαιρινός.

Προηγούμενο άρθροΝέα παιδική χαρά απέκτησε ο δήμος Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΜαζί Περιφέρεια και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά για την στήριξη της νησιωτικότητας και επιχειρηματικότητας