Δριμεία κριτική εναντίον της Κυβέρνησης, άσκησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την «πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων στον Δημόσιο Τομέα».
Η Λαρισαία Βουλευτής επέμεινε εκ νέου – όπως άλλωστε είχε αναδείξει με έμφαση ήδη από το Δεκέμβριο στη Βουλή – στην ανάγκη συμμόρφωσης στην απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις της Ν.Δ., που ανέτρεψαν το σύστημα διακυβέρνησης των ΟΤΑ. «Οι Δήμοι παραμένουν “στον αέρα”, θεσμικά εγκλωβισμένοι, σαράντα ημέρες μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης. Η αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία, αγνοείται και ακόμα δεν έχει κατατεθεί. Η ολέθρια καθυστέρησή σας, κρατά “όμηρους” τους Δήμους. Επιμένετε να “παίζετε εν ου παικτοίς” και δυστυχώς τα απόνερα των θεσμικών παιγνίων σας, έχουν ασφυκτικές συνέπειες στην τοπική δημοκρατία», υπογράμμισε.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΠροσφέρει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καρδίτσας