Παρέμβαση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας , όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των ειδικών Σχολείωνι έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Η κυρία Κανέλλη επισήμανε ότι “οι γονείς έχουν μια αγανάκτηση που δεν μπορεί κανένας να την μοιραστεί και να την κατανοήσει. Έχουν αξεπέραστα προβλήματα σε πολύ δύσκολους καιρούς.
Στην Αθήνα, 7 χιλιάδες παιδιά έχουν ανάγκη από ειδικά σχολεία. Αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι ανάγκες 500 παιδιών που είναι ενταγμένα και άλλων περίπου 500 παιδιών με την παράλληλη στήριξη. Υπάρχουν δηλαδή 6 χιλιάδες παιδιά εκτός δημόσιων δομών. Είναι σημαντικό επίσης πως θα περάσουν όλα αυτά τα παιδιά το καλοκαίρι”.
Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ , ” ο δήμος της Αθήνας θα πρέπει να αξιοποιήσει το καλοκαίρι ώστε μέχρι το Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία:
– να οργανωθεί η μεταφορά των παιδιών από και προς τις υπάρχουσες δομές, για την οποία οι γονείς σήμερα αφιερώνουν μέχρι και δύο ώρες
– να φροντίσει την υποδομή του εξαερισμού του 6ου ειδικού Δημοτικού Σχολείου
– να πιέσει, ως ο πρώτος Δήμος της χώρας, για τη στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό ».

Προηγούμενο άρθροΓ. Πατούλης: Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση διεκδικεί στο ΕΣΠΑ ακόμη μεγαλύτερο ρόλο, στο στρατηγικό σχεδιασμό και στην κατανομή -διαχείριση των κονδυλίων
Επόμενο άρθροΝ. Ηλιόπουλος: Δεν πιστεύει στις μικτές χρήσεις η διοίκηση Μπακογιάννη