Από πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής, σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο …όλων σχεδόν των κομμάτων , απαρτίζεται η παράταξη του δημάρχου Νικαίας , Γιώργου Ιωακειμίδη.Ο οποίος παράλληλα είναι και επικεφαλής των παρατάξεων « ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής .
Γι αυτό και είναι αυθαίρετη η οποιαδήποτε προσπάθεια κατάταξης μια τόσο ανομοιογενούς δημοτικής παράταξης ,στην « αριστερά» ή την « κεντροαριστερά», όπως επιχειρείται απ΄ ορισμένους.
Μπορεί ο ίδιος ο δήμαρχος να πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ , χωρίς να είναι μέλος του , αλλά κάτω απ΄αυτόν , υπάρχουν τα …πάντα .
Στελέχη της ΝΔ , που κατέχουν νευραλγικές θέσεις στο τοπικό κομματικό σύστημα, στελέχη του ΚΙΝΑΛ , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
Και τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα τέτοιο πολιτικό συνονθύλευμα , αποκαλύφθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος …

Αιτία και αφορμή υπήρξε η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ , Βασίλη Σταυρόπουλου , να καταθέσει στη συνεδρίαση ψήφισμα προς έγκριση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία .
Προφανώς για να το πράξει αυτό , είχε το ok του ίδιου του δημάρχου , κ. Ιωακειμίδη . Ο οποίος , όλα δείχνουν , δεν περίμενε να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις από Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του , που είναι της ΝΔ.
Μαθημένος προφανώς από τα προηγούμενα χρόνια , τα « αντιμνημονιακά» , όπου εύκολα πέρναγε ψηφίσματα μ’ αναφορές ενάντια στις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ . Με τις ψήφους μάλιστα των Δημοτικών Συμβούλων αυτών των κομμάτων , που δεν τολμούσαν λόγω και του πολιτικού κλίματος της εποχής να ορθώσουν πολιτικό ανάστημα.
Τώρα λοιπόν , αμέσως εναντιώθηκαν δυο από τους σημαντικότερους συνεργάτες του :
Ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Άννινος , στενός συνεργάτης και του βουλευτή της ΝΔ της περιοχής κ. Μαρκόπουλου και ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Νεκροταφείου, κ. Σταματάτος , επί χρόνια αντιδήμαρχος του κ. Ιωακειμίδη και επί τετραετίες «δεξί χέρι» του έτερου βουλευτή της ΝΔ , στην περιοχή , του κ. Τραγάκη .

Ζυμώσεις …3 ημερών
Μπροστά λοιπόν στη σθεναρή αντίδραση τους , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δεν κατέστη τότε δυνατή η ψήφιση του και έτσι έγινε το εξής «κόλπο» :
Η απόφαση να λαμβανόταν την …επομένη…τηλεφωνικά ή μέσω email, όπου ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος θα δήλωνε κατ΄αυτόν τον τρόπο τι ψηφίζει!
Ανέμενε ο κ. Ιωακειμίδης , ότι θα έκαμπτε τις αντιστάσεις των Δημοτικών Συμβούλων του , που πρόσκεινται στη ΝΔ και οι οποίοι …ουκ ολίγοι είναι . Δεδομένου ότι το κυβερνών κόμμα στη Νίκαια – ίσως το μόνο δήμο πανελλαδικά – δεν κατέβασε υποψήφιο νεοδημοκράτη.
Διαψεύστηκε όμως και τότε άρχισε ένα απίθανο « ράβε» και κυρίως « ξήλωνε» επί του ψηφίσματος .
Το οποίο έφθασε να θυμίζει τη γνωστή σκηνή από τον παλαιό ελληνικό κινηματογράφο , στο τηλεγραφείο , με την αφαίρεση λέξεων που στο τέλος δεν αφέθηκε καμία από το αρχικό που ήταν να σταλεί.

Τελικά …4 σειρές

Έτσι τελικά από μια ολόκληρη σελίδα κείμενο που είχε αρχικά το προτεινόμενο ψήφισμα και το οποίο ήταν καταπέλτης για το νομοσχέδιο , έμειναν μόνο …4 σειρές !
Κι αυτές άνευ πολιτικού- ιδεολογικού πρόσημου αλλά επικαλούμενες όλο και όλο τη «λάθος» στιγμή ., λόγω της πανδημίας.
Παρ΄όλα αυτά , ούτε το συγκεκριμένο έγινε αποδεκτό από τους κκ Σταματάτο – Άνινο που το καταψήφισαν .
Σ΄αντίθεση με τους άλλους νεοδημοκράτες της παράταξης Ιωακειμίδη ( Μαραγκάκης, Λεκάκης , Μπίχτας κ.α ) που έδωσαν θετική ψήφο.
Το οποίο μάλιστα ψήφισαν και ο κ. Σταυρόπουλος και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρότι καμία σχέση δεν έχει μ΄εκείνο που κατέθεσε και ούτε καν καταγγέλλεται το περιεχόμενο του.

Το αρχικό

Εκείνο που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος –στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Σταυρόπουλος , ήταν το ακόλουθο :

«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το τελευταίο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τη Παιδεία, βάζει σε μεγάλες περιπέτειες την Ελληνική εκπαίδευση στο σύνολό της. Έκπληξη προκαλεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, αλλά και ο χρόνος που επιλέχτηκε για τη κατάθεση και ψήφισή του.
Το νομοσχέδιο έρχεται σε μια περίοδο που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και επηρεάζει τις ζωές όλων μας, ενώ τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά.
Με το νομοσχέδιο αυτό θεσπίζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η μείωση του αριθμούν των εισακτέων, όρια φοίτησης και διαγραφές φοιτητών. Αποκλείει τη πρόσβαση στα ΑΕΙ πάνω από είκοσι χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, ενώ απαγορεύει την ολοκλήρωση των σπουδών σε χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες.
Στόχος όλων αυτών των επιλογών η υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και η ταυτόχρονη ενίσχυση των ιδιωτικών κολεγίων, όταν μάλιστα δίνουν στους απόφοιτους αυτών ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με εκείνα των αντίστοιχων ΑΕΙ.
Όμως με το νομοσχέδιο συγκροτείται ειδικό σώμα Πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ προβλέπεται η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης ήχου και εικόνας στους Πανεπιστημιακούς χώρους. Μέτρο που “ακουμπά” πάνω στις δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών, με ιστορικά μάλιστα χαρακτηριστικά και δημιουργεί επικίνδυνες και τετελεσμένες καταστάσεις για τη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Το Δ.Σ. του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη που με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του έχει σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των μαθητών και των μαθητριών, των φοιτητών και των φοιτητριών της πόλης μας αλλά και των οικογενειών τους, στο δρόμο για ελεύθερη και δωρεάν μάθηση, χωρίς ταξικούς και άλλους διαχωρισμούς καταδικάζει τις πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, πολιτικές που βάζουν εμπόδια στη νέα γενιά και ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου»

Το «σφαγμένο»
Η προσπάθεια να σωθεί ότι …σώζεται από το πρόβλημα που ενέσκηψε στο εσωτερικό της παράταξης Ιωακειμίδης , αποκρυσταλλώνεται στο δεύτερο σχέδιο ψηφίσματος που προέκυψε μετά από ενδοπαραταξιακές διαβουλεύσεις δυο ημερών και στο οποίο έχουν «σφαχτεί» τα πάντα από το πρώτο :
« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη ζητά την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Παιδεία διότι το Νομοσχέδιο έρχεται σε μια περίοδο που η πανδημία σαρώνει τη χώρα με συνέπεια σχολεία και Πανεπιστήμια να είναι κλειστά.
Ζητούμε να κατατεθεί όταν αποκατασταθούν στοιχειώδεις όροι λειτουργίας στο χώρο της Παιδείας».

Το …τελικό
Τελικά το ..τελικό που κατέστη δυνατόν να ψηφιστεί μετά από ζυμώσεις …3 ημερών στην παράταξη Ιωακειμίδη και με τις ψήφους μόνο των μελών της , αφού ΟΛΕΣ οι άλλες παρατάξεις δεν το ψήφισαν , είναι το εξής :
« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη ζητά την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Παιδεία διότι το Νομοσχέδιο έρχεται σε μια περίοδο που η πανδημία σαρώνει τη χώρα με συνέπεια σχολεία και Πανεπιστήμια να είναι κλειστά.
Η συζήτηση ενός Νομοσχεδίου για την Παιδεία απαιτεί ευρύτατη διαβούλευση και συναινέσεις που είναι αδύνατον να εξασφαλισθούν εν μέσω πανδημίας».