Μια βαρύτατη απώλεια στο στελεχιακό της δυναμικό  καταμετρά η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη .
Ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι ακραίοι χαρακτηρισμοί , που προκάλεσε η μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής , σε σχόλιο της , στα κοινωνικά δίκτυα για τη χθεσινή κινητοποίηση του ΚΚΕ για το « Πολυτεχνείο» , ζήτησε ο ίδιος την παραίτηση της .
Κατόπιν αυτού, η κυρία Έβερτ, κόρη του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην δημάρχου Αθηναίων , Μιλτιάδη Έβερτ,  δήλωσε ότι επιθυμεί να παραιτηθεί και από δημοτική σύμβουλος .  
Όλα ξεκίνησαν όταν η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων σχολίασε ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση στο Facebook με  φωτογραφία από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ , στο κέντρο της  Αθήνας , για την επέτειο του Πολυτεχνείου . παρά την απαγόρευση λόγω της πανδημία.
Η κυρία Εβερτ, σχολίασε την ανάρτηση γράφοντας το εξής : «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι!».

                  Μπακογιάννης

Στη σχετική δήλωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , τονίζει, «την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό» και προσθέτει :
« Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».
Επίσης υπογραμμίζει ότι « σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών».
 Και στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει , « υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής».   

Σοφιανός

Η πρώτη και σκληρότατη αντίδραση ήρθε , όπως ήταν φυσικό , από τους άμεσα θιγόμενους , το ΚΚΕ και τον επικεφαλής της δημοτικής  του παράταξης « Λαική Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , Νίκο Σοφιανό .
 Ο κ. Σοφιανός επίσης μέλος  του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ , χαρακτήρισε  κατάπτυστα τα όσα έγραψε σε σχόλιο της , στα κοινωνικά δίκτυα η  αντιδήμαρχος , για  “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
«Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ.Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων» δήλωσε .

                                            Ανοιχτή Πόλη

Την «αυτονόητη» , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  σ΄ανακοίνωση της ,  παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ, απαίτησε και η δημοτική παράταξη « Ανοιχτή Πόλη» .
Είναι προφανής , επισημαίνει η  « Ανοιχτή Πόλη» , η « αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της κ. Έβερτ και στη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, και μάλιστα με τη χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Κατά συνέπεια, θεωρούμε την παραίτηση της κ. Έβερτ αυτονόητη και αναμένουμε από τον κ. Μπακογιάννη να πράξει τα δέοντα».