Δεν κάνει διακρίσεις ο κορωνοιός.Είτε πρόκειται για « ανώνυμους» , είτε για « επώνυμους». Το κυριότερο όμως είναι ότι ούτε οι …εμβολιασμένοι είναι « άτρωτοι» απ’ αυτόν τον ιό ,εάν κάθε στιγμή δεν τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα προστασίας –υγιεινής.
Παράδειγμα , η περίπτωση του δημάρχου Πειραιά , Γιάννη Μώραλη , ο οποίος παρότι ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν , νόσησε .Ευτυχώς πολύ ελαφρά , χάρις στον εμβολιασμό του.
Έγραψε συγκεκριμένα σ΄ανάρτηση του , στα κοινωνικά δίκτυα ,με την οποία ανακοίνωσε τη νόσηση του:
«Ευτυχώς που ο ιός με “συνάντησε” εχθές διπλά εμβολιασμένο. Λόγω του εμβολιασμού, τον οποίο έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, μοιάζει σαν ένα μικρό κρύωμα με μοναδική συνέπεια κάποιες μέρες στην απομόνωση. Αν δεν είχα εμβολιαστεί κατά πάσα πιθανότητα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Άλλωστε ο σκοπός της δημοσιοποίησης της θετικότητας μου είναι ένας και μοναδικός. Να πειστούν και οι λίγοι δύσπιστοι ότι το εμβόλιο είναι ο μοναδικός και σίγουρα ο ασφαλέστερος τρόπος να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας».
Ας το λάβουν αυτό υπόψη σοβαρά και οι υπόλοιποι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ( Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες , Δημοτικοί-Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Κοινοτικοί Σύμβουλοι κλπ) , πολλοί εκ των οποίων θεωρούν ότι « ξεμπέρδεψαν» με τον κορωνοιό γιατί εμβολιάστηκαν και δεν τηρούν σχεδόν κανένα εκ των μέτρων που επιβάλλεται στις δραστηριότητες τους .
Ιδιαίτερα δε στα γραφεία τους, όπου συναντούν με χαλαρότητα «κόσμο και κοσμάκη», δίχως μάσκες , αποστάσεις κ.α