Με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας να τοποθετήσει ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες Νηπιαγωγείων στους αύλειους χώρους των Δημοτικών Σχολείων, επισημαίνει η παράταξη του πρώην δημάρχου Κώστα Ασκούνη , « Προοπτική Ζωής».

Όπως καταγγέλλει σ΄ανακοίνωση της , « ο κ. Κάρναβος, εδώ και 4 χρόνια, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε ένα σύγχρονο και ασφαλές Νηπιαγωγείο που να αξίζει στα νήπια του 21ου αιώνα.
Αντίθετα, προτίμησε με προχειρότητα και ανευθυνότητα να καταφύγει στην εύκολη λύση της τοποθέτησης ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών στους αύλειους χώρους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προαυλισμό και την ασφάλεια των μαθητών.

dav

Οι αύλειοι χώροι είναι από τους λίγους πλέον ελεύθερους χώρους που τα παιδιά μπορούν να ΠΑΙΖΟΥΝ υπαίθρια, σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί ως χώροι για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών».
Και η τοποθέτηση μιας ακόμη ΠΡΟΚΑΤ αίθουσας στον αύλειο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, «είναι ενδεικτική της ποιότητας των σχολείων που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή», υπογραμμίζει.
dav