Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφασή του μετά και την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση αθώωσε τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, κρίνοντας απολύτως σύννομο τον τρόπο ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου για τη χρήση των αποθεματικών του ταμείου το 2014 από πλευράς της διοίκησης Δανιηλίδη.
Σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών είχαν καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος δύο πρώην δήμαρχοι.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου , ” της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν υποβάλει ως επικεφαλής της τότε αντιπολίτευσης οι κ. Χατζησάββας και Πανόπουλος είχε προηγηθεί καταγγελία πρώην δημοτικού συμβούλου ο οποίος κατόπιν ενημέρωσης από τη διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες την ανακάλεσε.
Ο Σ. Δανιηλίδης μηνύθηκε για παράβαση καθήκοντος επειδή δήθεν δεν ενημέρωσε ως όφειλε το δημοτικό συμβούλιο για τη χρήση των αποθεματικών του ταμείου το 2014. Η κατηγορία απορρίφθηκε από το δικαστήριο και σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε, ο τρόπος και οι χειρισμοί του δημάρχου ως προς την ενημέρωση για την αξιοποίηση των αποθεματικών του δήμου ήταν απολύτως σύννομοι.
Για πανηγυρική δικαίωση έκανε λόγο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αμέσως μετά την αναγγελία της δικαστικής απόφασης: «Η δικαιοσύνη, τόνισε, κάνει τη δουλειά της απορρίπτοντας αιτιάσεις άλλοτε δημοτικών αρχόντων οι οποίοι εμμονικά καταδιώκουν την παρούσα διοίκηση. Μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν πολιτικά τη δημοτική αρχή, με οδηγό τον πανικό τους προχωρούν σε αβάσιμες κατηγορίες που φυσικά απορρίπτονται από τα δικαστήρια. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός» τους και επιβεβαιώθηκε και με αυτή την αφορμή ότι η λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποτελεί πρότυπο χρηστής διαχείρισης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έναν από τους λόγους που οι δημότες σε συντριπτικό ποσοστό μας εμπιστεύονται».

Προηγούμενο άρθροΣυγκεκριμένες προτάσεις -σχέδιο Κουρέτα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΘα συνδράμει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Κτήμα Φιξ