Για άλλη μια φορά η « γαλάζια» ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , είναι εκτεθειμένη και υπόλογη , εξαιτίας του Β΄Αντιπροέδρου της και Δημάρχου Καλλιθέας , Δημήτρη Κάρναβου.
Ο πλέον δημοκρατικός θεσμός της χώρας , διολισθαίνει επικίνδυνα , με τις πρακτικές αλλά και τις αντιλήψεις από τις οποίες – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – διακατέχονται ορισμένοι εξ΄αυτής .
Ο δήμαρχος της Καλλιθέας , θυμίζοντας ότι συνέβαινε σ΄άλλες εποχές , που κανείς δεν θέλει να ανακαλεί στη μνήμη του και πολύ περισσότερο να αναβιώνουν , κάλεσε την αστυνομία για να «αντιμετωπίσει» τους γονείς που αντιδρούν στην τοποθέτηση «ΠΡΟΚΑΤ» αιθουσών στους αύλειους χώρους των Σχολείων και στην μετατροπή των Αιθουσών Πολλαπλών Χρήσεων σε αίθουσες για Νηπιαγωγεία.
Αυτό καταγγέλλει μ΄ανακοίνωση του , ο επικεφαλής της παράταξης « Προοπτική Ζωής» και τ. δήμαρχος , Κώστας Ασκούνης .
Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη , « όταν συνεργεία προσπάθησαν να κάνουν οικοδομικές εργασίες στον αύλειο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου (Λυκούργου 270) και οι γονείς αντέδρασαν, η Δημοτική Αρχή κάλεσε την Αστυνομία να «νουθετήσει» τους γονείς.
Υπήρξε ένταση από την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής η οποία είχε μπροστά της 3,5 χρόνια για να στεγάσει τα παιδιά σε αξιοπρεπή Νηπιαγωγεία, αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα.
Τώρα που οι γονείς υπερασπίζονται το δικαίωμα των παιδιών τους να στεγαστούν σε ασφαλή Νηπιαγωγεία και αντιδρούν, ο κ. Κάρναβος εμπλέκει την Αστυνομία και την φέρνει σε αντιπαράθεση με τους γονείς», σημειώνει στην ανακοίνωση του.