Ρητή διαβεβαίωση ότι θα αυξηθεί κατά πολύ το πλαφόν των 316 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά για τους δήμους της Κρήτης που αρχικά προβλέπει το πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας κατά την πρόσφατη περιοδεία του , στη Μεγαλόνησο .
Για την αύξηση αυτή , ο κ. Πέτσας επικαλέστηκε το γεγονός ότι η Κρήτη αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς είχε φροντίσει να «τρέξει» γρήγορα και να εντάξει έργα, συνολικού ύψους άνω των 172 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».
Αυτός είναι ο λόγος είπε , που θα υπάρξει η δέουσα ευελιξία στο πλαφόν των 316 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί στο «Αντώνης Τρίτσης», είτε μέσω των εκπτώσεων στο πρόγραμμα των έργων που θα συμβασιοποιούνται, είτε μέσα από συνέργειες τόσο με το ΕΣΠΑ, όσο και με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπλέον
«Το ποσό αυτό θα αναπτύσσεται δυναμικά. Δεν πρόκειται να τιμωρηθεί η Κρήτη. Εμβληματικά έργα που αφήνουν το αποτύπωμά τους στις τοπικές κοινωνίες και που σήμερα φαίνεται ότι δεν «χωρούν» στο πλαφόν, θα μπορέσουν τελικά να ενταχθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Τέλος , ο κ. Πέτσας, επισήμανε ότι η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι μέχρι και τις 31 Μαΐου.
Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιάννη Κουράκη, συμμετείχαν, επίσης:
Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, κ. Λευτέρης Κοκολάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ιωάννης Σέγκος, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Μηνάς Σταυρακάκης και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Νικόλαος Κοκκίνης.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΩς από «μηχανής Θεός» το ΠΔΕ «σώζει» το μεγάλο έργο του φαληρικού Όρμου ;