Επίσκεψη στην περιοχή της Τριφυλίας πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αντωνία Μπούζα, Κωνσταντίνα Νικολάκου καθώς και τον Γιώργο Μπακούρο.
Ο Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και είχαν σχεδιασθεί και δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή καθώς και έργα τα οποία είχαν υλοποιηθεί και απαιτούνται νέες παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση τους.
• Οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» επισκέφθηκαν το λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος προστασίας του και βρίσκεται σε εξέλιξη η επισκευή του κρηπιδώματος στον παλιό προσήνεμο μόλο.
Το λιμάνι της Κυπαρισσίας δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης ότι θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό της βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες δυνατότητες της, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας.
«Ως Περιφερειακή Αρχή , είχαμε σχεδιάσει και μελετήσει ένα δίκτυο λιμενικών εγκαταστάσεων στην Πελοπόννησο με επίκεντρο τη δημιουργία μιας σύγχρονης τουριστικής μαρίνας στην Κυπαρισσία»επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης.
• Οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κάστρο της πόλης, όπου μετά από επίπονη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη κατάφερε να ολοκληρώσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού την ωριμότητα της ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου.


• Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» επισκέφθηκαν ένα έργο που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη και αφορά τις εργασίες του αλιευτικού καταφυγίου στη Μαραθόπολη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του , «μετά από μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιούνται οι εργασίες για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην περιοχή της Μαραθόπολης για το οποίο εγώ προσωπικά και συγκεκριμένοι συνεργάτες μου δεχτήκαμε συνεχείς επιθέσεις, λάσπης και συκοφαντίας. Η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, σεβόμενοι φυσικά και τα αιτήματα των αλιέων της περιοχής».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο συγκεκριμένο έργο παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης κ.Κωνσταντίνος Παντελής καθώς και ο πρ.πρόεδρος της Κοινότητας κ.Γιώργος Μίγγας.
• Την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημοπράτηση των δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος τόνισε ο Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο Φιλιατρινό Φράγμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα οφείλει να σταματήσει να παρακολουθεί τα μεγάλα έργα της Πελοποννήσου ως απλός θεατής.
• Τέλος παρουσία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χριστιανούπολης κ.Χαράλαμπου Αλεξόπουλου, οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για άμεση έναρξη των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις σε ένα από τα σημαντικότερα Βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία της χώρας μας.
«Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα έχει εγκαταλείψει την Τριφυλία» δήλωσε τέλος ο Πέτρος Τατούλης,» όπου εκτός από την έλλειψη σχεδιασμού μεγάλων έργων υποδομών παραμένει απούσα από τη μεγάλη ζημία που έχει υποστεί ο αγροτικός κόσμος της περιοχής σε μία από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες όπως αυτή του πρώιμου καρπουζιού, αφήνοντας τους παραγωγούς της περιοχής στο έλεος του Θεού».

Προηγούμενο άρθροΑνακαινίστηκαν αθλητικές υποδομές του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Επόμενο άρθροΠροσέφυγαν στο ΣτΕ για έργα χωρίς άδεια στο ΣΜΑ Μελισσίων