« Απαράδεκτη» , χαρακτήρισε ο επικεφαλής της παράταξης « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» , Πέτρος Κωνσταντίνου , « τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας μόνο για εμβολιασμένους δημοτικούς συμβούλους» , επισημαίνοντας δε ότι πραγματοποιήθηκε «στον κλειστό και κακώς αεριζόμενο χώρο του αμφιθεάτρου Μιλτιάδης Εβερτ του Ραδιοσταθμού Αθήνα 984 που δεν διαθέτει ούτε ένα φεγγίτη».
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου ήταν « πλήρως αντιδημοκρατική μεθόδευση η λειτουργία οργάνων όπως τα δημοτικά συμβούλια που πάει χέρι-χέρι με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία».
Πέραν των παρπάνω λόγων , ο ίδιος δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση διότι δεν είχε πρόθεση να επιδείξει « στην προεδρεύουσα κ.Αλεξία Έβερτ που αποκάλεσε κατσαρίδες του διαδηλωτές ανήμερα του Πολυτεχνείου, πιστοποιητικό εμβολιασμού, αν και εμβολιασμένος».
Στη σχετική του δήλωση , υπογραμμίζει επίσης , « δεν νομιμοποιούμε τους αποκλεισμούς των μη εμβολιασμένων μετατρέποντάς τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για την παντελή χρεοκοπία του κυβερνητικού προγράμματος των εμβολιασμών. Ενοχοι για την χρεοκοπία και την μη διαμόρφωση τείχους ανοσίας είναι οι εταιρείες φαρμάκων και οι κυβερνήσεις που βάζουν τα κέρδη των ιδιωτών πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων.
Δεν νοιάζονται για το στοίβαγμα χιλιάδων εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, για τους μαθητές που μπαίνουν μέχρι και 27 στις αίθουσες. Επιδιώκουν μια διαίρεση εμβολιασμένων και μη για να φορτώσουν στους δεύτερους την άθλια και δολοφονική διαχείριση της πανδημίας. Εργαλειοποιούν την πανδημία για να πνίξουν τις δημοκρατικές ελευθερίες όπως επιχείρησαν παλιότερα με τις διαδηλώσεις και τη καταστολή της νεολαίας στις γειτονιές. Καταφεύγει στα ίδια τα εργαλεία της κυβέρνησης που ανασχηματίστηκε φέρνοντας ακροδεξιούς σαν τον «μεταφασίστα» Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας, υπηρετώντας ανοικτά τις εταιρείες φαρμάκου και εμβολίων και απολύοντας εργαζόμενους που τους αποκαλούσαν αρχικά «ήρωες της υγείας».
Οι συνεδριάσεις χρειάζεται να είναι ανοικτές, πρώτα απ΄όλα για τους κατοίκους της πόλης ώστε να θέτουν τα ζητήματα τους. Η Αθήνα διαθέτει μεγάλους ΄χώρους και ανοικτά θέατρα για κάθε χρήση αλλά είναι εκ του πονηρού η άρνηση της δημοτικής αρχής να τα αξιοποιήσει βολευόμενη στον αποκλεισμό των πολιτών από τις συνεδριάσεις σε κλειστούς χώρους.
Γι αυτό ζητάμε την αλλαγή των όρων και των χώρων συνεδριάσεων χωρίς αποκλεισμούς».