Η φιέστα στο Φαληρικό Όρμο , για την ανάπλαση του και τα «θερμά» λόγια σ΄αυτήν, του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη,για τον περιφερειάρχη Αττικής , Νίκο Χαρδαλιά , φαίνεται ότι δεν έχουν και τόσο …αντίκρισμα .
Ο κ. Μητσοτάκης και τα ανώτατα κλιμάκια σε Μαξίμου και κόμμα ( Πειραιώς) που χαράσσουν στρατηγικές και λαμβάνονται αποφάσεις , δείχνουν να διακατέχονται από διαφορετικές σκέψεις-τουλάχιστον προσώρας- για τον κ. Χαρδαλιά.
Μετά το ηχηρό «κόψιμο» του κ. Χαρδαλιά για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στη θέση του απερχόμενου περιφερειάρχη , Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολο Τζιτζικώστα , που αναλαμβάνει χρέη Ευρωπαίου Επιτρόπου, υπάρχει και συνέχεια .
Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (2/12), ο κ. Χαρδαλιάς , κόπηκε και από τις άλλες δυο θέσεις -αντιπροέδρου και γενικού γραμματέα, της ΕΝΠΕ.
Για τις οποίες προωθούν τους περιφερειάρχες Κρήτης , κ. Αρναουτάκη και
Πελοποννήσου , κ. Πτωχού.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, η Αττική ,από το 2015 και μετά , έχει απωλέσει τη θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ.
Η ΝΔ είχε επιλέξει για τη θέση αυτή πρώην βουλευτές της και μετέπειτα περιφερειάρχες: Τον κ. Αγοραστό και τον κ. Τζιτζικώστα.
Ο πρώτος αλλά και …τελευταίος περιφερειάρχης Αττικής , που έγινε πρόεδρος της ΕΝΠΕ ήταν ο Γιάννης Σγουρός.
Ωστόσο , η ΝΔ επιλέγοντας το 2020 τον κ. Τζιτζικώστα για την κορυφαία αυτή θέση , για να το «ισορροπήσει» είχε προωθήσει ως Α’ Αντιπρόεδρο , τον τότε περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Προηγούμενο άρθροΤο πολύπαθο Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας
Επόμενο άρθρο