Την …τιμητική του , είχε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης , στη συνεδρίαση (31/8) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Απολύτως φυσικό , δεδομένου ότι η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου , είχε ανακοινωθεί μόλις μια ώρα πριν τη συνεδρίαση αλλά και μ΄όσα τραγελαφικά τον ακολούθησαν , με την είσοδο ή μη είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα του κ. Αποστολάκη.
Η ανακοίνωση υπουργοποίησης του στελέχους , πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν “μυστικοσυμβούλου” του κ. Τσίπρα σε θέματα Αμύνης , είχε προκαλέσει ένα ” σοκ” στους “γαλάζιους”-και όχι μόνο- δημάρχους .
Όπως επίσης και η επάνοδος του Τάκη Θεοδωρικάκου, για τον οποίο τους τελευταίους 9 μήνες , αφότου είχε “ξηλωθεί” από το υπουργείο Εσωτερικών , ουκ ολίγα αρνητικά είχαν ειπωθεί και αφεθεί να εννοηθούν στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ , από νεοδημοκράτες δημάρχους.
” Όλοι πρέπει να είμαστε εθνικά υπερήφανοι” σχολίασε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου , αναφερόμενος στις δυο αυτές υπουργοποιήσεις και παίρνοντας ” πάσα” από τα πειράγματα του πρώην δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα.
Ο κ. Μπίρμπας, πείραζε το δήμαρχο Νικαίας , Γιώργο Ιωακειμίδη,που ο ” δικός” του ” έγινε υπουργός”.Αναφερόμενος στην επάνοδο του Τάκη Θεοδωρικάκου , ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι ψηφοφόρος του κ. Ιωακειμίδη.
Για να το συνεχίσει , ο κ. Κυρίζογλου , λέγοντας ότι έγινε ” υπουργός και του κ. Μπίρμπα” , εννοώντας τον κ. Αποστολάκη .
Όταν δε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι τελικά δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση , ο κ. Αποστολάκης , ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ το σχολίασε λέγοντας …έχασε τον δικό του , ο κ. Μπίρμπας.

Προηγούμενο άρθροΑρκεί η αντίδραση Κυρίζογλου για να σώσει την τιμή της ΚΕΔΕ με τη σιωπή της , στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Αυγενάκη;
Επόμενο άρθρο