Ευθύνες στην ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου και προσωπικά στον περιφερειάρχη , Αλέκο Καχριμάνη , αποδίδει , ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης « Ορίζοντες Ηπείρου» , κ. Ριζόπουλος , για τη μη έλευση μέχρι τώρα στην ‘Ηπειρο , του φυσικού αερίου.
«Στην περιφέρεια Ηπείρου δεν φαίνεται να αντιλαμβανόμαστε τη σημαντικότητα της φτηνής ενέργειας και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να είμαστε ουραγοί στην τροφοδοσία της περιοχής μας με φυσικό αέριο. Δεν υπάρχουμε στον χάρτη κι ο προγραμματισμός που υπάρχει ήταν όταν θα έρθει φυσικό αέριο να είναι για λίγους. Δεν μπορούμε όμως να χάσουμε άλλα τρία χρόνια», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.
Επέκρινε το δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου ότι ούτε καν έχουν μετατρέψει το στόλο των οχημάτων τους, ώστε να κινείται με φυσικό αέριο για να δείξουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην περιοχή.
Ο επικεφαλής των « Οριζόντων», αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που πήρε ο ίδιος και η παράταξή του για να επισπευτεί η έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο.
Αποκάλυψε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία και έφερε σε επαφή τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Πίνδος» και της ΔΕΠΑ, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών ώστε σε πρώτη φάση να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο το εργοστάσιο της Πίνδου και σε δεύτερη οι παραγωγοί της.
Μια εξέλιξη πολύ σημαντική καθώς, όπως τόνισε ο κ. Ριζόπουλος, αν το εγχείρημα αυτό ολοκληρωθεί με επιτυχία είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες.
«Οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Άλλωστε η δική μας δουλειά είναι να βοηθάμε, να ανοίγουμε δρόμους και να καλύψουμε κενά για μια περιοχή όπως η δική μας που είναι φτωχή κι έχει ανάγκη από φτηνή ενέργεια», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος και πρόσθεσε :
« Σε αντίθεση με τον κ. Καχριμάνη που οι πρωτοβουλίες του αφορούν ανάγκες του χθες, προσπαθώ οι ενέργειες μου να έχουν σχέση με το μέλλον. Η λύση που εξετάζεται μεταξύ ΔΕΠΑ και Πίνδου δεν είναι απέναντι στη δημιουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου όταν αυτό έρθει στην Ήπειρο. Αντίθετα μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά».