Αρχική -top Ως από «μηχανής Θεός» το ΠΔΕ «σώζει» το μεγάλο...

Ως από «μηχανής Θεός» το ΠΔΕ «σώζει» το μεγάλο έργο του φαληρικού Όρμου ;

Στο « τσακ» απέφυγαν οι δήμοι Καλλιθέας-Μοσχάτου αλλά και όλο το Λεκανοπέδιο να «κληρονομήσουν» στην « Αττική Ριβιέρα» αντί για μια ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου , μια απέραντη έκταση με μπάζα.
Στο έργο , που ξεκίνησε άρον –άρον επί Δούρου και που φαινόταν ότι θα έμενε ημιτελές , λόγω της τεράστιας χρηματοδότησης που απαιτείται για τη β΄φάση , δόθηκε το «φιλί της ζωής».
Με κυβερνητική απόφαση , θα χρηματοδοτηθεί -200 εκατομμύρια ευρώ- από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .
Η κυβερνητική παρέμβαση , ήταν απαραίτητη λόγω της « δυσθυμίας» του Περιφερειάρχη Αττικής , Γιώργου Πατούλη , να το χρηματοδοτήσει από « ιδίους πόρους» .Κάτι που είχε προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση σύσσωμων των Δημοτικών Συμβουλίων του Μοσχάτου και της Καλλιθέας .
Κυρίως με τη Δημοτική Αρχή του πρώτου να πιέζει περισσότερο και να σηκώνει το θέμα , σ΄αντίθεση με τους « χαμηλούς τόνους» δημόσια , της διοίκησης Κάρναβου, προφανώς λόγω της πολιτικής « συγγένειας» της με τον κ. Πατούλη.


Έτσι, με απόφαση του αρμόδιουΥ φυπουργού , Ιωάννη Τσακίρη το έργο, εντάσσεται στο ΠΔΕ 2021 της Περιφέρειας με το ποσό των 200 εκ. ευρώ και προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθεί και να ενταχθεί ώριμο και με σύμβαση στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Ε.Ε. στο τέλος του έτους..
Σύμφωνα με το σχεδιασμό το έργο αφορά αναπλάσεις, κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Όρμο. Βασικοί άξονες της ανάπλασης είναι η ανάδειξη της Φύσης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Το έργο θα συμβάλει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επίσης θα εξασφαλίσει χώρους πρασίνου και πρόσβαση στον Φαληρικό Όρμο

Exit mobile version