Τον ίδιο τον …εαυτό της , ξεπέρασε αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή Κάρναβου ,στην Καλλιθέα.
Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση του , ο ίδιος ο δήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , Δημήτρης Κάρναβος , ανατέθηκε από πλευράς διοίκησης σε …επόπτη καθαριότητας , ο συντονισμός δράσεων κατά του κορωνοιού.
Όχι σε αντιδήμαρχο , όπως συμβαίνει σ΄άλλους δήμους ή σε κάποιον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο αλλά σε εργαζόμενο της …καθαριότητας.
Ούτε καν σε διευθυντικό στέλεχος ή έστω προιστάμενο κάποιον από το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου .
Προφανώς κατά τη «λογική» της Δημοτικής Αρχής , το μάζεμα των σκουπιδιών ή το πλύσιμο κάδων ή χώρων είναι αυτό που πρέπει να κάνει ένας δήμος , « συμβάλλοντας» έτσι στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
‘Οχι πρόγραμμα εξετάσεων –τεστ , ούτε δράσεις πχ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , την στήριξη νοικοκυριών που πλήττονται από την καραντίνα κ.α .
Εκτός και αν θεωρεί ο κ. Κάρναβος , ποιον ειδικό για όλα αυτά από οποιοδήποτε άλλον στο δήμο , έναν …επιστάτη καθαριότητας !

Ασκούνης
Τα παραπάνω απερίγραπτα , κατήγγειλε με δριμύτητα στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης « Προοπτική Ζωής» και πρώην δήμαρχος , Κώστας Ασκούνης .
Ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε , όπως αναφέρει και σε σχετική του ανακοίνωση , την « εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας», την « ανάθεση του συντονισμού σε ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, και όχι σε επόπτη καθαριότητας, καθώς και άλλες προτάσεις δυστυχώς απορρίφθηκαν από τη Δημοτική Αρχή»!